1e ATB-tocht Veluwse Wieler Vereniging smaakt naar nog meer!

Het ATB seizoen van de Veluwse Wieler Vereniging Ermelo is zaterdag 10 oktober van start gegaan. Vanuit Ermelo waren de deelnemers van plan erop los te trappen. Zou het met de rubber door de blubber worden of met de assen door de plassen……..?

Door Jaap de Mol / met fotoreeks door Linda Hessels

Als het aan de weergoden ligt wordt het lekker schuiven en stuiven en veel herfstgeuren snuiven. Kortom we hebben het over de onvervalste ATB-tocht van de Veluwse Wieler Vereniging.
De bekendheid van deze prachtige tochten wordt inmiddels een begrip in de ATB-sport. Snelle mannen in strakke pakkies met geharste benen zóóóó glad dat er géén vlieg op kan landen, strakke brillen en plastic fietsen maar ook recreanten, kids, dames en culinair geïnteresseerden nemen deel aan deze tocht.

De organisatie had zich gezelligheid tot doel gesteld én een veilige tocht voor de 1247 deelnemers die zich voor deze tocht naar Ermelo begeven hadden. Nou, ik kan je verzekeren gezellig werd het!  En uiteraard veilig.

Na maanden van voorbereiding, onderhandelen met gemeente, boseigenaren en particulieren werden met trots de nieuwe routes vrijgegeven, de keuze bestond uit 30, 45, 60 en Veluws Taaiste, een tocht van 100km! Op deze afstand presenteerde Maître Aart Visch en zijn gevolg een culinair hoogstandje door op het mooiste plekje op aarde (Staverden) de 305 deelnemers op deze afstand te voorzien van een onvervalst Broodje Hamburger, eentje zoals zelden wordt geserveerd!

Renners konden van een afstand reeds de geur van gebakken hamburgers, ui en champignons opsnuiven. Daarnaast was er natuurlijke ruime keuze uit fruit, drinken, broodjes en de warmte van een houtgestookte buitenhaard.

Overigens werden ook alle deelnemers op de andere afstanden keurig bevoorraad vanuit een viertal cateringposten. Ik heb blije, tevreden en vermoeide gezichten gezien, mooie reacties gehad maar bovenal de dag van m’n leven gehad. Met de gepresenteerde afstanden voorziet de ATB-cie in de behoefte van jeugd, dames, recreanten en doorgewinterde bikers.

Wij zien uit naar de tweede editie in november!

41EN Schuurverkoop

Reacties

Cookieinstellingen