Opnieuw een zeperd voor FC Horst Ermelo in blessuretijd

FC Horst heeft in de thuiswedstrijd tegen Veensche Boys, vandaag 10 oktober, opnieuw een 2-0 voorsprong, die het in de eerste helft had opgebouwd, na rust verspeeld. Net als een week eerder bij Zeewolde kwam de tegenstander in blessuretijd langszij, waardoor de Ermelose tweedeklasser weer twee kostbare punten verspeelde.

Veensche Boys was de hele wedstrijd de beter voetballende ploeg, maar de beste kansen waren voor FC Horst. In de 14e minuut was de voorzet van de doorgebroken Nick Pul net te scherp voor spits Elroy Martens. Een minuut later was het echter wel raak.

In een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Veensche Boys kwam de bal voor de voeten van Ricardo Vliek, die via de binnenkant van de paal de 1-0 binnenschoot. De gasten werden enkele keren gevaarlijk, maar de Ermelose defensie wist, zij het soms met moeite, de gelijkmaker te voorkomen.

De thuisploeg probeerde het met lange trappen naar voren en was daarmee vlak voor rust succesvol. Doelman Valentijn Wellenberg bereikte met een uittrap Nick Pul, die de bal fraai controleerde, zijn tegenstander afschudde en met een fantastisch lob de doelman van Veensche Boys kansloos liet.

Ook na rust kwam het betere voetbal van de bezoekers, terwijl de thuisploeg diverse kansen kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen. Ouanis Akachar was gevaarlijk met schoten van afstand, maar tot tweemaal toe wist de keeper van Veensche Boys de bal tot corner te verwerken.

De beste kans was voor Roy Kok in de 59e minuut, maar na zich knap vrij gespeeld te hebben, schoot hij de bal over. Daardoor bleef Veensche Boys erin geloven, zeker nadat Jannick Bouw in de 64e minuut de aansluitende 2-1 had gescoord.

In de 74e minuut was Nick Pul dichtbij de 3-1, maar zijn inzet ging voorlangs. Enkele minuten later voorkwam Valentijn Wellenberg met een knappe redding de gelijkmaker. De keeper van FC Horst moest echter het antwoord schuldig blijven bij de vrije trap, waaruit Glenn Geefshuyzen in blessuretijd de 2-2 gelijkmaker scoorde.

Wel is FC Horst na zes competitiewedstrijden nog ongeslagen en staat met 12 punten op de vierde plaats. Hierden is na de 0-3 overwinning bij Lelystad de nieuwe koploper in de tweede klasse G. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VVOP op het programma. De ploeg uit Voorthuizen staat na het 2-2 gelijkspel thuis tegen Terschuurse Boys op de elfde plaats met 6 punten uit 6 duels.

Banner Van Panhuis Bouw 300x125

Reacties

Cookieinstellingen