Sparta Ermelo-springsters op stoom voor WK Junioren

Afgelopen weekend werd in Alkmaar de 2e van drie kwalificatiewedstrijden trampolinespringen gehouden voor de World Age Group Competition, ofwel het WK Junioren.

Van Sparta Ermelo zijn de dames Tessa Boeve, Anke Boeve en Isa Meijerink in de race bij de categorie 11-12 jaar en Dani Mooibroek doet een gooi naar een plaatsje in de categorie 13-14 jaar. Mooibroek sprong dit weekend haar beste verplichte oefening en beste keuze-oefening tot dusver, en wist hiermee direct de onderlimiet te scoren. Dit betekent dat zij bespreekgeval wordt bij de KNGU en in aanmerking komt voor een wildcard.

Bij de 11-12-jarigen heerst een heftige strijd. De drie Sparta-springsters liggen goed op schema. Het eerste kwalificatiemoment lag vlak na de zomervakantie, waardoor geen van drieën nog de optimale vorm had. Dit keer werden alle oefeningen uitgesprongen en goedgekeurd. Alle drie de springsters liggen nog maar enkele tienden verwijderd van de onderlimiet, en Anke Boeve hoeft zelfs nog maar 0,055 punt te overbruggen.

De zusjes Boeve zijn samen ook in de race voor synchroonkwalificatie. Ook op dat vlak liep het deze keer stukken beter dan tijdens de eerste kwalificatie. Voor het synchroontoernooi hoeft alleen een keuze-oefening te worden gesprongen en deze sprong de tweeling dan ook prima uit. Hun synchroonscore was zelfs de hoogste van de dag. Nadeel is echter wel dat één van beiden zich ook voor het individuele toernooi moeten hebben geplaatst, om in aanmerking te komen voor synchroonkwalificatie. Dat betekent dat de komende drie weken weer hard getraind zal worden om nu ook de laatsten tienden binnen te slepen.

  • Sparta Ermelo wenst de vier springsters ontzettend veel succes bij hun laatste kwalificatie over drie weken!

Banner Jansen Elektrotechniek

Reacties

Cookieinstellingen