Veluwse Wieler Vereniging Ermelo maakt zich op voor 1e ATB tocht

Het ATB seizoen begint weer. Op zaterdag 10 oktober organiseert de Veluwse Wieler Vereniging de eerste van drie Ermelose ATB tochten. Naast de reguliere afstanden, 30, 45 en 60 kilometer wordt er bij de eerste editie een extra afstand van 100 kilometer verreden.

Vorig jaar was de primeur van deze echte ATB marathon onder de naam ‘Veluws Taaiste’. Het werd een daverend succes. De reacties van de 239 deelnemers, die op deze lange afstand van start gingen, waren zeer positief. Dat heeft de organisatoren van de Veluwse Wieler Vereniging doen besluiten om de 100 kilometer in 2015 wederom in oktober op de agenda te zetten.

Tijdens de eerste ATB-tocht op de tweede zaterdag van oktober kunnen de deelnemers de bossen in hun volle herfsttooi zien. De temperatuur is vaak nog aangenaam, al zijn er ook wielrenners die vinden, dat het best een paar graden kouder mag zijn. Meestal is het bos in oktober nog redelijk droog.

Voorinschrijving is niet nodig, men kan gewoon inschrijven in clubgebouw De Muzenhof op de dag van de tocht, ook middels het zogenaamde Scan & Go. Op zaterdag 14 november en 12 december wordt de tweede en derde ATB tocht gehouden. De Veluwse Wieler Vereniging verwacht ongeveer 1000 deelnemers bij de eerste ATB tocht.

banner-vliek-algemeen

Reacties

Cookieinstellingen