FC Horst Ermelo verspeelt vroege voorsprong

FC Horst heeft de uitwedstrijd zaterdag 3 oktober tegen Zeewolde afgesloten met een 2-2 gelijkspel. De Ermelose tweedeklasser handhaaft zich op de derde plaats van de ranglijst met elf punten uit vijf duels, twee minder dan koploper Owios.

FC Horst begon overtuigend aan de wedstrijd en kwam na drie minuten al op voorsprong. Een voorzet van Aderson Lima vanaf de rechtervleugel kon nog worden weggewerkt, maar in de rebound zorgde Roy Kok met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor de 0-1.

Binnen het kwartier vergrootte FC Horst de voorsprong. Aderson Lima profiteerde van onnodige balverlies in de verdediging van Zeewolde en uit diens voorzet schoot Ouanis Akachar de 0-2 binnen. De doelpuntenmaker kreeg vlak voor rust nog een grote kans, maar zijn schot was te zacht om de keeper van Zeewolde te passeren.

Zeewolde had in de tweede helft meer balbezit en FC Horst speelde met minder overtuiging. Toch kregen de bezoekers nog diverse mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Dat lukte niet, waardoor de Ermelose ploeg het onheil over zichzelf afriep.

Zeewolde bleef erin geloven, zeker na de 1-2 van Lucas Pelgrum in de 83e minuut. In blessuretijd scoorde Jeffrey Bras met een fraaie kopbal de 2-2 gelijkmaker voor de.thuisploeg. Dat betekende zuur puntenverlies voor FC Horst in een wedstrijd die deze eigenlijk had moeten winnen.

Komende zaterdag speelt FC Horst een thuiswedstrijd tegen Veensche Boys. De ploeg uit Nijkererveen won afgelopen zaterdag thuis met 2-1 van Lunteren en bezet de vijfde plaats op de ranglijst met 10 punten uit 5 duels.

40EN Haarstudio1

Reacties

Cookieinstellingen