Dindoa Ermelo onderuit tegen koploper Merwede Sliedrecht

Dindoa heeft de uitwedstrijd tegen koploper Merwede uit Sliedrecht met 17-13 verloren. De Ermelose ploeg speelde goed korfbal, maar pakte de kansen op het verkeerde moment, miste drie strafworpen, wist niet te scoren uit vrije ballen en had met schoten een te laag rendement.

Dindoa stond na een kwartier al met 4-0 achter en het geloof in eigen kunnen was ver te zoeken. Merwede ging efficiënter met de kansen om en had een hoger scoringspercentage. Met een 11-5 ruststand zochten de ploegen de kleedkamers op. Volgens coach Jan van Essen was er niets mis met de wedstrijdbeleving, maar moest er gekorfbald worden om te scoren.

Dat deed de thuisploeg ook na rust door uit te lopen naar 15-6. De ommekeer begon met een mooi afstandschoot van Joris Velgersdijk. Merwede kwam een kwartier lang niet tot scoren en Dindoa kwam terug tot 15-12 met nog acht minuten te spelen. De ploeg uit Sliedrecht begon te vertragen, wat irritatie wekte bij de gasten.

Dat leidde tot een overtreding onder de korf, waarna Merwede uit de toegekende strafworp 16-12 scoorde. Vanaf dat moment was de hoop bij de Ermelose korfballers verdwenen. In de laatste minuten scoorden beide ploegen nog éénmaal, waardoor de eindstand op 17-13 kwam.

Doelpunten Dindoa: Jorik Velgersdijk 4, Kasper Velgersdijk 3, Bjarne Sinneker 2, Lindsey Verheul, Aniek Odding, Eline Odding, Mark Bronkhorst. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma.

Dindoa 2 won met 12-13 nipt van Drachten 3 en Dindoa A1 versloeg DOS’46 A2 met 28-13.

Banner Knipsalon van Willigen 300x125

Reacties

Cookieinstellingen