DVS’33 Ermelo verliest kansloos van Katwijk

DVS’33 Ermelo heeft de thuiswedstrijd vandaag zaterdag 3 oktober tegen Katwijk kansloos met 1-6 verloren. Na elf minuten stond de Ermelose Topklasser door defensieve blunders al met 0-4 achter.

Na een goede seizoensstart is de ploeg van trainer Roeland ten Berge inmiddels gezakt naar de 14e plaats van de ranglijst met 6 punten uit 7 duels.

DVS werd vanaf het beginsignaal onder druk gezet door Katwijk en ging na 4 minuten al in de fout. Na een slappe terugspeelbal van Roald de Vries was Katwijker Jeffrey Jongeneelen eerder bij de bal dan doelman Paul Eppink, die nog probeerde te corrigeren, maar daarbij een overtreding maakte en de bal ging op de stip.

Robbert Susan benutte de penalty: 1-0. In de volgende zeven minuten profiteerden de gasten van drie persoonlijke fouten in de Ermelose defensie en liepen door doelpunten van Jeffrey Jongeneelen (6e minuut), Marciano Mengerink (9e minuut) en nogmaals Jeffrey Jongeneelen uit naar een riante 0-4 voorsprong.

De klap kwam hard aan bij DVS, dat er nauwelijks in slaagde gevaarlijk te worden. Pas in de 36e minuut kon de thuisploeg iets terugdoen. Maurice de Ruiter werd in de diepte weggestuurd en schoot de bal beheerst binnen: 1-4. De Ruiter leek er even later weer een wedstrijd van te maken, maar stuitte op de Katwijkse keeper.

DVS werd in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk en Katwijk hoefde niet meer zo nodig, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars dreigde uit te gaan. Toch ontstond er een kwartier voor tijd nog enige opwinding, toen een overtreding van Jorran van Santen binnen het strafschopgebied opnieuw leidde tot een strafschop.

Robbert Susan zorgde vanaf 11 meter voor 1-5. Drie minuten later bepaalde Marciano Mengerink de eindstand op 1-6.

Komende zaterdag speelt DVS in Werkendam tegen Kozakken Boys, dat na de 0-2 winst bij Capelle samen met Katwijk en Spakenburg de ranglijst aanvoert met 14 punten uit 7 duels.

40EN Haarstudio1

Reacties

Cookieinstellingen