Dindoa Ermelo pakt eerste punt in competitie

Dindoa heeft het uitduel zaterdag 26 september tegen Exakwa Lelystad afgesloten met een 23-23 gelijkspel en pakt daarmee het eerste punt in de competitie.

Het publiek werd getrakteerd op een zinderende wedstrijd met veel doelpunten, waarin de Ermelose korfballers zichzelf tekort deden door slechts 1 punt mee naar huis te nemen.

Nadat Exakwa de score had geopend, kwam Dindoa met 1-3 voor. Over en weer volgden aanvallen, waarbij door de gasten sterk werd verdedigd. De rust ging in met een 11-12 voorsprong van de ploeg van Jan van Essen. De coach van Dindoa hield in de pauze zijn spelers voor dat winst gerealiseerd kon worden door zich aan de opdrachten te houden en door de focus en scherpte niet te verliezen.

Dindoa ging in de tweede helft voortvarend van start en liep uit naar 14-17. De bezoekers namen verder afstand en leken bij de stand 15-20 op de winst af te stevenen. Exakwa kwam echter terug tot 21-23 en slaagde er in de laatste minuut in de 23-23 gelijkmaker te scoren.

De teleurstelling was groot bij de spelers en de meegereisde supporters van Dindoa. Coach Jan van Essen was positief over de gedrevenheid van zijn team en was zeer tevreden over het scorend vermogen. Doelpunten Dindoa: Mark Bronkhorst 7. Bjarne Sinneker 6, Eline Odding 4, Kasper Velgersdijk 3, Anne van de Glind 2, Lindsey Verheul.

Dindoa 2 verloor met 16-9 van De Meeuwen 2 en Dindoa A1 ging met 16-12 onderuit tegen Oke/Bies A1.

Komende zaterdag speelt Dindoa tegen Merwede, dat in de zware poule momenteel de eerste plaats deelt met HKC.

39EN Jansen

Reacties

Cookieinstellingen