FC Horst Ermelo speelt gelijk tegen koploper Owios

FC Horst heeft in een boeiende topper, zaterdag 26 september, met 2-2 gelijk gespeeld tegen koploper Owios. Alle doelpunten, waarvan drie uit een penalty, vielen na rust. Beide ploegen hebben nu 10 punten uit 4 duels, evenveel als Duno, dat op basis van het doelsaldo de nieuwe koploper is.

Fotoreeks door Jan de Roo Fotografie

FC Horst kreeg na 20 minuten de eerste grote kans: Ouanis Akachar brak door op rechts en bereikte de vrijstaande Elroy Martens, die de bal niet goed wist te raken. Even later ging een afstandsschot van Roy Kok via de keeper van Owios rakelings naast en uit de corner miste Elroy Martens het doel maar net.

In de 35e minuut schoot Aderson Lima na een knappe individuele actie de bal rakelings voorlangs. Aan de andere kant kreeg William van den Hul uit een corner een goede schietkans, maar de bal ging over. De eerste 10 minuten na rust had Owios het meeste balbezit zonder echt gevaarlijk te worden.

Na een uur spelen opende FC Horst de score; Samir Hadou slalomde door de Oldebroekse verdediging en schoot de 1-0 binnen. De thuisploeg kon slechts enkele minuten van de voorsprong genieten, want na een ongelukkige handsbal van Roy Kok in het strafschopgebied ging de bal op de stip.

Aanvoerder Bennie Veldhoen benutte de penalty feilloos: 1-1. De doelpuntenmaker hielp zijn ploeg in de 80e minuut ook aan een 1-2 voorsprong, opnieuw vanaf de penaltystip na een overtreding op de snelle Cornell Balk ‘binnen de zestien’.

FC Horst was de weg kwijt en kwam goed weg bij een snoeihard schot van Patrick Mensink, dat rakelings over ging. Trainer Wim Kroes probeerde met het inbrengen van Nick Pul en Dennis Folkers de bakens te verzetten. Dat leverde in de slotfase de gelijkmaker op.

De scheidsrechter constateerde een handsbal in het strafschopgebied van Owios en gaf zijn derde penalty, deze keer aan FC Horst. Ouanis Akachar scoorde vanaf 11 meter de verdiende 2-2 gelijkmaker. In de slotfase kwam het meeste gevaar van de thuisploeg, maar de stand bleef ongewijzigd en daar hadden beide partijen vrede mee.

FC Horst speelt komende zaterdag de derby in en tegen Zeewolde, dat na de 4-0 nederlaag tegen Duno D zakte naar de voorlaatste plaats met 3 punten uit 4 duels.

Reacties

Cookieinstellingen