EFC’58 Ermelo is ongeslagen status kwijt

SDS’55 heeft EFC’58 de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht, zaterdag 26 september. De Ermelose derdeklasser is daardoor gezakt naar de derde plaats van de ranglijst met zeven punten uit vier duels, evenveel als Zwart’Wit’63, Stroe en AGOVV.

EFC begon veel te slap aan de wedstrijd en stond na een minuut al met 1-0 achter; Evert Bouw schoot de bal hard en laag in. De doelpuntenmaker was na een kwartier opnieuw succesvol na onachtzaamheid in de EFC-defensie. Vlak voor rust profiteerde de alerte Eelco Daemen van een misverstand bij SDS en scoorde de aansluitende 2-1.

Na een uur spelen kwam EFC helemaal terug in de wedstrijd. Vincent van de Heide gaf een prima voorzet en Erik Prins nam de bal vol op de ‘pantoffel’ en bracht de stand weer op gelijke hoogte: 2-2. Lang leek de wedstrijd in een puntendeling te eindigen, maar vier minuten voor het einde scoorde Michel Jansen, na knullig balverlies bij EFC, de winnende 3-2 voor SDS.

EFC’58 speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen VSCO’61. De ploeg uit Oosterwolde staat na het 1-1 gelijkspel tegen Zwart Wit’63 op de tweede plaats van de ranglijst met 8 punten uit 4 duels, vier punten minder dan koploper DSV’61, dat nog geen punten verspeelde.

Reacties

Cookieinstellingen