EFC’58 Ermelo scoort groot succes met Sport & Businesscafé

De sponsoravond, woensdag 23 september, van voetbalvereniging EFC’58 in samenwerking met hoofdsponsor Filippo werd druk bezocht en is een groot succes geworden. Ruim 200 genodigden waren naar Filippo Wooncenter aan de Lokhorstweg gekomen en genoten van een gezellige avond.

Met fotoreeks

Centraal onderdeel van het Sport & Business café was het gesprek van sportcommentator Evert ten Napel met Wieler-icoon Henk Lubberding en oud PSV doelman Ronald Waterreus, die nu werkzaam is als analist Champions League wedstrijden bij SBS.

De avond werd geopend door Cees Filippo, die de aanwezigen welkom heette en terugblikte op het 20-jarig sponsorschap bij EFC’58 door Fillipo en daarvoor de Gamma. EFC-voorzitter Jan Peet bedankte Herman en Cees Filippo voor de gastvrijheid en de vele jaren hoofdsponsorschap.

Na een uitstekend buffet, dat werd verzorgd door de Telgterhoek, namen de ruim 200 aanwezigen plaats op de Fence4Events eretribune, die was opgesteld in een overdekte ruimte bij het Wooncenter. Zij volgden aandachtig het sportief intermezzo, waarbij Evert ten Napel in gesprek ging met Ronald Waterreus en Henk Lubberding.

Henk Lubberding nam dertien maal deel aan de Tour de France en eindigde daarin driemaal bij de eerste tien. In 1979 was hij ‘meesterknecht’ van Jan Raas, die in Valkenburg wereldkampioen werd en in 1980 vertolkte hij diezelfde rol voor Joop Zoetemelk, die in dat jaar de Tour de France won.

Daarna begon de Oud-wielrenner met het geven van wielerclinics, verzorgt teambuildingsbijeenkomsten voor bedrijven en geeft presentaties. Deze zomer was hij te gast bij NOS Studio Tour. Hij toonde zich optimistisch over de toekomst van het grote wielertalent Ton Dumoulin, die bijna De Ronde van Spanje op zijn naam schreef.

Ronald Waterreus is een fervent wielerliefhebber en reed op jonge leeftijd wielerwedstrijden, voordat hij ging voetballen. Hij kijkt met veel voldoening terug op zijn profcarrière als keeper en vindt dat hij daar misschien wel meer uitgehaald heeft dan erin zat.

Watereus verdedigde 10 jaar lang het doel bij PSV, ondanks de niet geringe concurrentie. Op latere leeftijd speelde hij bij Manchester City, Glasgow Rangers, AZ en sloot op 37-jarige leeftijd zijn carrière af bij de New York Red Bulls. Tussen 2001 en 2004 speelde hij zevenmaal voor het Nederlands Elftal.

Ronald Waterreus acht de kans zeer klein, dat Nederland zich alsnog plaatst voor het EK in Frankrijk. Hij vindt het een schande, dat de vier wedstrijden tegen IJsland en Turkije slechts 1 punt opleverden. Volgens hem heeft de KNVB na het succesvolle WK in Brazilië geblunderd bij de aanstellingen van de bondcoaches.

EFC-voorzitter Jan Peet bedankte na afloop de gasten, de vrijwilligers onder wie Ed Bok, die heel veel energie in de avond had gestoken en Esther den Herder, die gastvrouw was namens Filippo. De avond werd besloten met een gezellige Netwerk-borrel.

Reacties

Cookieinstellingen