Gelijkspel tegen BAS kost EFC’58 Ermelo de koppositie

EFC’58 is door een 2-2 gelijkspel tegen het laaggeplaatste BAS gezakt naar de tweede plaats op de ranglijst met 7 punten uit 3 wedstrijden, 2 punten minder dan koploper DSV’61. 

Met fotoreeks door René Prent

EFC begon flitsend aan de wedstrijd en stond na 30 seconden al met 1-0 voor. Paul van Prehn slalomde op snelheid naar de rand van het strafschopgebied en krulde de bal om doelman Jacco Schaap in de verre hoek. De thuisploeg verzuimde in het eerste kwartier de score op te voeren.

Daarna nam BAS brutaal het initiatief en kreeg een aantal goede mogelijkheden om gelijk te maken. EFC, dat het gevaar over zichzelf afriep, ging wel met een 1-0 voorsprong de rust in. De gasten kwamen in de tweede helft goed uit de startblokken, maar speelden het slecht uit, waardoor de gelijkmaker uitbleef.

Na bijna een uur spelen was het aan de andere kant wel raak. Na een uitstekende actie gaf centrale verdediger Herbert van den Ham een voorzet op maat aan routenier Erik Prins, die met een hard schot 2-0 voor EFC scoorde. De wedstrijd leek gespeeld, maar de thuisploeg wisselde een goede fase weer af met een veel mindere.

Dat leverde BAS de aansluitende 2-1 op; Sven Geling tikte de bal koelbloedig over keeper Alex Lubbersen. Door het vele balverlies aan EFC-zijde kregen de bezoekers weer een aantal aardige mogelijkheden. In de 70e minuut viel de 2-2 gelijkmaker, toen Mark Schaap uit een corner de bal uitstekend wist binnen te koppen.

Hierna na EFC het initiatief weer in handen en was het dichtbij een nieuwe voorsprong, maar Erik Prins raakte uit een goed genomen vrije trap de paal. Bij de thuisploeg hoopte men op een strafschop, toen spits Eelco Daemen aan zijn shirt werd getrokken, waardoor hij niet kon koppen.

Het vergrijp was de uitstekend fluitende scheidsrechter Wenneker ontgaan, of hij vond niet zwaar genoeg. Aan de andere kant had de thuisploeg zomaar met lege handen kunnen staan, maar Aart Schriever voorkwam een doelpunt van BAS. Bovendien miste de ploeg uit Biddinghuizen in de slotfase nog twee grote kansen.

EFC gaat zaterdag op bezoek bij SDS’55. De ploeg uit Wekerom verloor afgelopen zaterdag met 2-1 van AGOVV en staat op de 8e plaats met 3 punten uit 3 duels.

Reacties

Cookieinstellingen