DVS’33 Ermelo lijdt eerste nederlaag in Topklasse

DVS’33 Ermelo heeft de thuiswedstrijd tegen FC Lisse met 0-1 verloren. Door deze eerste nederlaag in de Topklasse is de Ermelose ploeg gezakt naar de tiende plaats op de ranglijst met zes punten uit vijf wedstrijden.

DVS begon goed aan de wedstrijd en was in de 7e minuut dichtbij de openingstreffer. Hayri Pinarci kwam na een goede actie van Ali Akla vrij voor het doel van FC Lisse, maar de bal ging via de keeper net naast. Na ruim een half uur spelen kon DVS-doelman Paul Eppink een inzet van Koen Fokkema nog net over zijn doel tikken.

Even later scoorde Rik Vermeulen wel de 0-1 voor FC Lisse. Ali Akla was in de 35e minuut dichtbij de gelijkmaker na een fraaie individuele actie, maar hij schoot de bal rakelings voorlangs. In een rommelige tweede helft werd het spel van de thuisploeg ontregeld door diverse blessurebehandelingen bij de gasten.

In de 65e minuut kreeg DVS een goede kans, toen invaller Maurice de Ruiter met een goede pass Ali Akla bereikte, maar de keeper van Lisse was attent. Aan de andere kant redde Paul Eppink bij een gevaarlijke vrije trap van de bezoekers.

Een kwartier voor tijd schoot Roald de Vries eerst rakelings naast en bereikte even later Maurice de Ruiter, die in kansrijke positie de bal hoog over schoot. DVS-trainer Roeland ten Berg probeerde met het inbrengen van Basil Camara nog iets te forceren, echter zonder resultaat.

In de slotfase liep de Ermelose ploeg nog meer averij op; een overtreding van Ali Akla werd met direct rood bestraft.

Komende zaterdag gaat DVS op bezoek bij Barendrecht, dat na het 4-4 gelijkspel tegen koploper Rijnsburgse Boys op de derde plaats staat met negen punten uit vijf duels.

Reacties

Cookieinstellingen