Dindoa Ermelo verzuimt te scoren en verliest

Dindoa heeft zaterdag 12 september de wedstrijd tegen het Westzaanse Roda met 18-9 verloren en is na twee competitiewedstrijden nog puntloos. 

Dindoa kon in de beginfase goed meekomen en stond halverwege de eerste helft zelfs met 3-5 voor. Vervolgens kregen de Ermelose korfballers voldoende kansen, maar de bal wilde er niet meer in. Dat lukte wel bij de thuisploeg, die met vijf treffers op rij de achterstand omboog in een 8-5 voorsprong bij rust.

Coach Jan van Essen bracht in de tweede helft Anne van de Glind in het veld voor Aniek Odding, die toch teveel last had van een al snel in de wedstrijd opgelopen enkelblessure. Dindoa wist na rust 20 minuten lang de korf niet te vinden.

Het zat de Ermelose ploeg zeker niet mee, want soms werd er bij een aanval 9 keer geschoten, maar geen enkele keer raak. De ploeg uit Westzaan bleef wel doorscoren en liep uit naar een 13-5 voorsprong. Jan van Essen probeerde het tij nog te keren met het inbrengen van Joris Velgersma, Sam van der Beek en Erik van der Weide.

De Ermelose korfballers kwamen in het laatste deel van de wedstrijd wel tot scoren, maar Roda pakte ook de puntjes mee, wat resulteerde in een uiterst geflatteerde 18-9 einduitslag. Doelpunten Dindoa: Lindsey Verheul 3, Dian Schuurkamp 2, Eline Odding 2, Sten Boehlé en Mark Bronkhorst

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen het sterke Ekva op het programma.

 

Reacties

Cookieinstellingen