F.C. Horst gaat sportpark uitbreiden

Foto:

Voetbalclub krijgt twee natuurgrasvelden extra, een nieuwe parkeerplaats en twee kleedkamers met opslagruimte.

F.C. Horst gaat in 2014 sportpark ‘De Adelaar’ uitbreiden. 
Dit meldt het bestuur van de voetbalvereniging aan de Buitenbrinkweg 70.
“Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders een voor-overeenkomst gesloten met de familie Kuiper aan de Buitenbrinkweg om te komen tot de definitieve aankoop van het stuk grond gelegen tussen de accommodatie van F.C. Horst en de familie Kuiper. 
In een informele bijeenkomst met het bestuur van F.C. Horst heeft wethouder Esther Verhagen en ambtenaar Peter van der Kemp het glas geheven op deze eerste stap, die moet leiden tot uitbreiding van het complex van F.C. Horst met twee natuurgrasvelden. 
Daarnaast zal er een nieuwe parkeerplaats worden aangelegd en twee kleedkamers met opslagruimte worden bijgebouwd. Alles dient rond 1 augustus 2014 gereed te zijn. Tevens zal de gemeente op het stuk grond boscompensatie toepassen door het planten van ongeveer 350 bomen.”
Gezien de groei van het aantal (jeugd)leden is uitbreiding van de accommodatie noodzakelijk.  Half januari 2014 zal de procedurewijziging bestemmingsplan in werking treden en de gemeente verwacht dat de uitbreiding met twee natuurgrasvelden en een nieuwe parkeerplaats in augustus 2014 gereed zal zijn.
Daarnaast zal FC Horst zelf starten met de bouw van twee kleedkamers met opslagruimte naast de bestaande nieuwbouw. Een aantal vrijwilligers van de vereniging zullen zowel de bouw als de aanleg van de nieuwe velden namens het bestuur begeleiden en als contactpersoon optreden, waaronder Hans Brouwer en Bart Gerards. 
Cookieinstellingen