Strijden om KC Ermelo kerst-korfbal

Achttien schoolteams gaan voor de hoogste eer bij spannend zaalkorfbaltoernooi.

Het zaalkorfbaltoernooi voor basisschoolkinderen van KC Ermelo is gewonnen door groep 5 van de Julianaschool,  groep 6 en 8 van de Bernhardschool en groep 7 van de Beatrixschool. Het toernooi werd traditioneel gehouden op de eerste dag van de kerstvakantie. Er streden 18 teams van de groepen 5 tot en met 8 om de hoogste eer voor goed bezette tribunes in sporthal Calluna. 
’s Ochtends kwamen de teams van de groepen 5 en 6 in actie. In de finale bij groep 5 versloeg de Julianaschool de Berhardschool  na verlenging met 2-1. Op de derde plaats eindigde de Beatrixschool na een 2-0 overwinning op de Klokbeker. Bij groep 6 werden alleen poulewedstrijden gespeeld. Op de eerste plaats eindigde de Bernhardschool ,  de Klokbeker werd tweede en de Julianaschool derde. 
’s Middags was het de beurt aan de teams van de groepen 7 en 8. De eerste prijs bij groep 7 ging naar de Beatrixschool, die in een spannende finale met 3-1 won van de Klokbeker 2.  De eindstrijd bij groep 8 was een onderonsje tussen het eerste en tweede team van de Bernhardschool.  
Het tweede team van de Bernhardschool ging dankzij een 2-1 overwinning er met de eerste prijs vandoor. Het altijd gezellige toernooi, dat ook dit jaar weer zeer sportief verliep, wordt financieel mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Accent Graficentre, fence4events.nl en Pieper Bouw en Tuin.
Foto’s:  Marian Loedeman
Cookieinstellingen