KC Ermelo doet zichzelf flink tekort

KC Ermelo verliest thuiswedstrijd tegen Reehorst’45 met 7-9

KC Ermelo verloor zaterdag de thuiswedstrijd tegen Reehorst’45 met 7-9, en heeft daardoor de aansluiting verloren met de bovenste ploegen. In het verleden speelden de Ermeloërs vaak moeizame potten tegen de ploeg uit Ede 
Nadat Reehorst’45 de score had geopend nam KC Ermelo het initiatief en liep uit naar een 4-1 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft lag het spel enkele keren stil vanwege kleine blessures en de thuisploeg kwam niet meer op gang. De bezoekers scoorden nog wel tweemaal, zodat de rust inging bij de stand 4-3. 
Direct na de verplichte onderbreking kwam Reehorst ’45 op gelijke hoogte. Nadat de Ermelose korfballers weer op voorsprong waren gekomen, volgde een doelpuntloos kwartiertje. Mogelijkheden waren er zat voor de thuisploeg, maar het lukte niet de bal door de korf te krijgen. 
Naar mate de tweede helft vorderde, sloop door de gemiste kansen de frustratie in het spel van de thuisploeg. Met twee treffers was Reehorst ’45 ineens de leidende ploeg, maar binnen een minuut kwam de thuisploeg langszij. In de laatste vijf minuten ging het toch nog mis bij KC Ermelo. 
Binnen veertig seconden scoorde de Edenaren tweemaal en kregen het gevoel dat er dus toch wat te halen viel. Leo Bruining hield de hoop op een resultaat voor de thuisploeg levend met een doelpunt. Reehorst ’45 was echter de laatste ploeg die scoorde en er met de volle buit vandoor ging:7-9.
KC Ermelo deed zichzelf ernstig tekort met dit verlies. Het schotpercentage was veel te laag om een goed resultaat te kunnen behalen. Met maar zeven doelpunten wordt een zaalwedstrijd in het wedstrijdkorfbal niet gewonnen. 
Doelpunten KC Ermelo: Maria Bruinink 2, Leo Bruining 2, Mellenie Bruining, Jurgen Haitink, Marcelle Bosch.
Vanwege de kerstvakantie is er de komende weken geen competitie voor het eerste van KC Ermelo. Op 11 januari begint het met een uitwedstrijd tegen d’Ommerdieck aan de eerste terugwedstrijd
Cookieinstellingen