Verdiende zege EFC’58 tegen ‘t Harde

 EFC’58 gaat met een goed gevoel de winterstop in dankzij de 0-2 winst.

Bij EFC’58 gaat men met een goed gevoel de winterstop in dankzij de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen ’t Harde. De uitslag had hoger kunnen uitvallen, maar het ontbrak de Ermelose ploeg aan geluk in de afwerking.  
EFC leek weinig last te hebben van het slecht bespeelbare veld van sportpark De Haere en kwam al na 6 minuten op een 0-1 voorsprong.  Joey Schuur bereikte vanaf de linkervleugel de vrijstaande Paul van Prehn, die simpel kon afronden. In de 11e minuut kwamen de gasten goed weg, toen bij een vrije trap van ’t Harde de bal op de paal kwam.
EFC kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, wat in de 40e minuut leidde tot een kans voor Vincent van der Heide op aangeven van Paul van Prehn, maar de keeper van de thuisploeg voorkwam een treffer. De bezoekers begonnen goed aan de tweede helft; in de 54e minuut ging een inzet van Eelco Daemen via de paal naast.
Aan de andere kant voorkwam EFC-doelman Alex Lubbersen in de 65e minuut met een fraaie redding de gelijkmaker van t’Harde. Met nog een kwartier te spelen was Eelco Daemen dichtbij een treffer, maar hij schoot recht op de keeper af.
Het bleef spannend tot EFC in de 80e minuut de bevrijdende tweede Ermelose treffer scoorde. Een hard schot van Eelco Daemen werd door Joey Schuur bewust van richting veranderd: 0-2. EFC kwam verder niet meer in de problemen en won verdiend.   
EFC steeg naar de 9e plaats met 15 punten uit 13 wedstrijden. Zaterdag 18 januari hervat de Ermelose derdeklasser de competitie uit tegen Oene, dat ondanks het knappe 2-2 gelijkspel thuis tegen Terschuurse Boys op de voorlaatste plaats staat met 8 punten uit 13 duels. 
Bijdrage van Ruben Willerink
Cookieinstellingen