FC Horst wint van hekkensluiter Owios

Foto:

FC Horst drukt Oldebroekers met winst van 2-3 nog vaster op de laatste plaats. 

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. William van den Hul  verscheen alleen voor de Ermelose keeper Valentijn Wellenberg, die zijn ploeg behoedde voor een achterstand. 
FC Horst opende in de 12e minuut de score. Hein Kort schoot de bal vanaf zo’n 24 meter tegen de lat en in de rebound was Marcel Huisman alert: 0-1. Owios kreeg kansen op de gelijkmaker, maar het waren de gasten die in de 23e minuut de voorsprong vergrootten; uit een vrije trap kopte Rob Dobbenberg de 0-2 binnen. 
Drie minuten later ging de hele Ermelose verdediging onder een voorzet van Tristal Keijl door en zorgde Cornell Balk voor de aansluitende 2-1. Direct daarna kon Marcel Huisman de marge weer op 2 treffers  in het voordeel van de  gasten brengen, maar de bal belandde op de paal.
Owios begon sterk aan de tweede helft; Erik van Haagen lobde oog in oog met doelman Wellenberg de bal over de keeper, maar ook over het doel.  Aan de andere kant profiteerde Marcel Huisman van een verdedigingsfout bij de thuisploeg door 1-3 te scoren. Toen Owios vanaf de 65e minuut met 10 man verder moest, na een harde overtreding van Hendri Nagelhout die met rood werd bestraft, leek de wedstrijd gespeeld.
Maar juist met 10 man gingen de Oldebroekers beter spelen en FC Horst zakte terug. In de 81e minuut werd Ben Snoek in het zestienmetergebied vastgehouden en bracht Bennie Veldhoen met de 2-3 vanaf de penaltystip de spanning terug in de wedstrijd. Owios probeerde het nog wel, maar kwam niet meer tot scoren.
FC Horst staat op de negende plaats van de ranglijst met 16 punten uit 12 wedstrijden.  Zaterdag speelt de Ermelose tweedeklasser de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen DTS Ede.  De Edenaren verloren afgelopen zaterdag thuis met 0-1 van Nunspeet en staan op de 8e plaats met 1 punt meer dan FC Horst.
Cookieinstellingen