EFC’58 pakt drie belangrijke punten

Foto:

EFC’58 heeft op sportpark ‘De Zanderij’ de streekderby tegen vv Hulshorst met 2-1 gewonnen.

EFC was voor rust de betere ploeg, maar doelpunten vielen er niet. In de tweede helft kwamen beide teams wel tot scoren en trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind.
  
Hulshorst begon sterk aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen werd EFC voor het eerst gevaarlijk. Een vrije trap van Eelco Daemen kwam bij de eerste paal voor de voeten van Herbert van den Ham, die zijn inzet voorlangs zag gaan. In de 27e minuut was Van den Ham met een kopbal opnieuw dichtbij een treffer.
Hulshorst doelman Mark Polinder  wist echter met een fraaie redding een achterstand voor zijn ploeg te voorkomen. Ook Paul van Prehn en Vincent van de Heide kregen namens EFC nog kansen om de score te openen, maar de rust ging in met de brilstand.
De eerste kans in de tweede helft was voor Hulshorst, maar de Ermelose doelman Alex Lubbersen redde knap. In de 59e minuut kwam EFC eindelijk op voorsprong. Uit een voorzet van Andrew Schuur kopte Paul van Prehn de 1-0 binnen. De thuisploeg kon niet lang genieten van de voorsprong, want 4 minuten later stond het alweer 1-1.
Of er aan de treffer hands dan wel buitenspel vooraf ging, was moeilijk te zien. EFC liet zich niet uit het veld slaan door de snelle tegentreffer en ging fanatiek op jacht naar een nieuwe voorsprong en kreeg in de 83e minuut loon naar werken. 
Cookieinstellingen