KC Ermelo delft onderspit in gezapig potje

KC Ermelo verliest competitiewedstrijd tegen Wolderwijd in Zeewolde enigszins geflatteerd met  9-5. 

De teams stonden de afgelopen jaren vaak tegenover elkaar en vochten spannende potjes uit. Jurjen Hattink verving in de Ermelose ploeg Tim Jonker, die dit seizoen door een achillespeesblessure niet meer in actie komt.
Na een aftastend begin nam KC Ermelo een 0-2 voorsprong, maar Wolderwijd kwam al snel terug tot 1-2. Doelpunten bleken schaars deze middag. Nadat de gasten op 1-3 gekomen waren, lieten zij door het missen van een strafworp een uitgelezen mogelijkheid liggen om verder uit te lopen. 
De thuisploeg scoorden tot aan de rust wel tweemaal vanaf de twee-en-halve-meterstip en kwam daarmee op gelijke hoogte, ruststand 3-3. Net als in de eerste helft duurde het na rust 10 minuten voor het eerste doelpunt viel.  Wolderwijd kwam op 4-3, waarna KC Ermelo de 4-4 gelijkmaker scoorde.
 
Pas in de laatste 5 minuten van de speeltijd, vielen de doelpunten ineens vlot achter elkaar. Wolderwijd kwam op 5-4, waarna de gasten opnieuw langszij kwamen: 5-5. De Ermelose korfballers probeerden de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het tegenovergestelde gebeurde.  
Wolderwijd scoorde 2 keer kort na elkaar en kreeg vleugels. De bezoekers kwamen niet meer aan scoren toe en met nog 2 doelpunten beslisten de Zeewoldenaren de wedstrijd. Doelpunten KC Ermelo: Jurgen Haitink, Maria Bruinink, Mellenie Bruining 2, Pauline Jonker. Zaterdag staat de wedstrijd tegen De Eemvogels in Soest op het programma.
Cookieinstellingen