EFC’58 krijgt te weinig tegen koploper

Foto:

EFC’58 heeft met opgeheven hoofd uitwedstrijd tegen Hoevelaken met 2-1 verloren.

De Ermelose derdeklasser speelde een goede wedstrijd en had recht op minimaal een punt, maar het was de thuisploeg die uiteindelijk aan het langste eind trok.
EFC begon strijdlustig aan de wedstrijd en opende al na 5 minuten de score. Ibo Pancar bereikte met een fraaie dieptepass Paul van Prehn, die uitstekend overzicht behield en de bal met de binnenkant van de voet over de keeper lifte: 0-1.
Hoevelaken ging op jacht naar de gelijkmaker en EFC werd bij vlagen met de rug tegen de muur gedrukt. Vlak voor rust ging het mis bij de gasten, toen uit een hoge bal van de zijkant de 1-1 werd ingekopt. Dat was tevens de ruststand. Hoevelaken begon goed aan de tweede helft en kwam in de 53e minuut op voorsprong. 
Aanvoerder Peter van der Weerd verscheen alleen voor doelman Alex Lubbersen en schoot knap de 2-1 binnen. De wedstrijd werd grimmiger en de scheidsrechter trok negen gele kaarten, waarvan 3 voor EFC. Bovendien kreeg doelpuntenmaker Van der Weerd in de 66e minuut rood en moest de thuisploeg met 10 man verder.
EFC drong de thuisploeg terug op eigen helft en invaller Fred van de Loo was dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar stuitte op de doelman. De Ermelose ploeg kon ondanks de nederlaag tegen de nog ongeslagen koploper het veld met opgeheven hoofd verlaten.
EFC’58 staat op de 10e plaats met 9 punten uit 11 wedstrijden. Op het programma staat zaterdag de derby tegen Hulshorst, dat knap met 2-2 gelijkspeelde tegen Terschuurse Boys en nu met 12 punten uit 11 duels op de tiende plaats staat.
 
Cookieinstellingen