Waterpoloteam ZEW zet zegereeks voort

Foto:

Het eerste heren-waterpoloteam wint in Arnhem van PFC Rheden 1.

Met het gedreun van het dancefeest Qlimax op de achtergrond ging het er binnen de muren van zwembad De Grote Koppel in Arnhem ook stevig aan toe. Het eerste waterpoloteam van ZEW trad daar aan tegen PFC Rheden 1. 
Bij deze ploeg speelt oud-ZEW-er Willem Bos, wat voor de formatie van ZEW coach Gerard Wiltvank altijd een extra stimulans is om deze confrontatie te winnen.  De Ermeloërs scoorden halverwege de eerste periode de openingstreffer, die snel werd gevolgd door de 0-2. 
In de tweede en derde periode bleef de marge 2 doelpunten, omdat Rheden steeds wist aan te haken.  In de vierde periode liepen de gasten verder uit, maar kregen in de slotfase nog 2 doelpunten tegen; eindstand 8-10 in het voordeel van ZEW. Doelpunten ZEW:  Richard Olde Hartman 4, Albert Post 3, Han Beltman 2, Rene Foppen.
Aanstaande zaterdag staat de ´zes punten wedstrijd´ tegen koploper Flevo 1 op het programma agenda. De wedstrijd begint om 17.00 in zwembad Calluna. “We willen de pot tegen Flevo koste wat het kost winnen,” aldus de vast vooruitblikkende aanvoerder Olde Hartman.
Cookieinstellingen