EFC’58 pakt verdiende zege tegen Elspeet

EFC’58 heeft in een ‘zes punten wedstrijd’ met 2-1 gewonnen van Elspeet na een 0-1 ruststand. 

De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen was in Harderwijk op het veld van VVOG, waar destijds werd gespeeld voor lijfsbehoud in de derde klasse. 
EFC was toen met 3-1 te sterk, waardoor Elspeet degradeerde naar de vierde klasse. Het verschil voor de derby was slechts drie punten in het voordeel van de Elspeters, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een wedstrijd met veel strijd en beleving. 
In de eerste helft was EFC de bovenliggende partij en had het meer balbezit dan de bezoekers uit Elspeet. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Het waren zelfs de gasten die in de 16e minuut op voorsprong kwamen, toen Robin van de Broek uit een corner de 0-1 inkopte. 
EFC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kon voor rust geen vuist maken. In de tweede helft moest de thuisploeg vol aan de bak en kreeg meer vat op het spel.  De Ermelose verdediging met centraal ‘Man of the match ’Luiz Fidom’  stond als een huis, Na 65 minuten kwam EFC verdiend op gelijke hoogte.
Een verre uittrap van doelman Alex Lubbersen werd goed doorgekopt door Herbert van de Ham en kwam voor de voeten van spits Remi Bosch, die zich geen moment bedacht en fraai de 1-1 gelijkmaker binnen tikte. De ploeg van trainer Sander Goosensen voelde dat er meer te halen was dan een schamel puntje en ging door.
In de 83e minuut was Eelco Daemen dichtbij de bevrijdende treffer voor EFC, maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal in het zijnet gaat. Waar de Ermeloërs dit seizoen dikwijls punten lieten liggen in de extra tijd, viel het ‘kwartje’ deze keer eindelijk de goede kant op.
Uit een afgemeten voorzet van Paul van Prehn zorgde Eelco Daemen met een prachtige kopbal voor de winnende 2-1. Diep in blessuretijd kreeg Elspeter Colin Pluim direct rood na een slaande beweging. Ook met doelman Hop als extra aanvaller lukte het de gasten niet om de gelijkmaker nog te forceren  
 
EFC achterhaalt Elspeet op de ranglijst en staat nu met  9 punten uit 10 duels op een gedeelde elfde plaats. Op het programma staat zaterdag de uitwedstrijd  tegen het nog ongeslagen Hoevelaken, dat met 24 punten uit 10 duels koploper is. 
Cookieinstellingen