Spectaculaire menwedstrijd Veluws Ros

Foto:

Bij paardensportvereniging Het Veluws Ros vond zaterdag een regionale indoor-menwedstrijd plaats. 

Afgelopen zaterdag vond in de manege van paardensportvereniging Het Veluws Ros aan de Fazantlaan een regionale indoor-menwedstrijd plaats. Omdat het een zogenaamde selectiewedstrijd betrof, was er een groot en interessant deelnemersveld van menners met paarden en pony’s in alle klassen. 
Eerst werden er twee dressuurproeven gereden. Hierbij worden de gangen en de bewegingen van het paard/de paarden voor een menwagen beoordeeld door een deskundige jury. De menner dient dan voldoende controle te hebben over zijn/haar combinatie. Jan van Sloten vergaarde in de hobbyklasse de meeste punten met zijn pony Laithill. En Koen Wilhelm haalde met zijn Gelderse ruin Urbanus de hoogste score bij de tweede proef in de klasse B/L.
Daarna moesten de menners zich bewijzen in de vaardigheidsproef. Bij dit spectaculaire onderdeel moeten paard en wagen zo snel mogelijk een bepaald parcours afleggen, dat is gemarkeerd met pionnen. Als een pion wordt geraakt en er een balletje afvalt, kunnen de zo opgelopen strafseconden alleen nog gecompenseerd worden met een sneller tempo. Bij deze proef worden de stuurkunst van de menner en de gehoorzaamheid en soepelheid van het paard getest. 
Parcoursbouwer J. Hofmeijer uit Nijkerk bouwde een bijzonder technisch parcours. Hierdoor waren er weinig alternatieve route’s mogelijk. De snelheid wordt dan bepalende factor om tot de winst te komen. Daphe van Middendorp stuurde als enige haar pony Vierjahreszeiten Valeska foutloos door de hindernissen.
Winnaar van de dag werd Wienik Lokhorst uit Uddel met zijn Haflinger-pony Winsten Van De Veldwijk. Hij won in de hoogste klasse zowel de dressuur als de vaardigheid.
Organisator en wedstrijdsecretaris Koen Wilhelm kreeg van de officiële waarnemer van de KNHS en jurylid, de heer R. Mijnheer uit Nunspeet, een compliment voor de goede organisatie van deze tweede editie van de Ermelose menwedstrijd. En de instructrice van de menleden van psv Het Veluws Ros, WK-tweespan-menner Woutera van de Kamp, zei trots te zijn op de prestaties van haar ‘leerlingen’.  Mede dankzij de sponsoring van enkele lokale ondernemers kon deze menwedstrijd ook in financieel opzicht een geslaagd evenement zijn. 
Cookieinstellingen