Teamgoud alle categorieën Sparta Ermelo

Foto:

Trampolinespringers scoren in plaatsingswedstrijden.

De derde van de drie teamplaatsingswedstrijden trampolinespringen werd zaterdag gehouden. Drie van zeven teams van Sparta Ermelo waren al relatief zeker van kwalificatie voor het NK. Twee andere teams stonden nog voor een pittige opgave om dit te bewerkstelligen. 
In de E-klasse pakte het E6-team met Caro Binnerts, Valerie Bosschart, Eline Westhuis en Zara Dijkema wederom het goud en plaatste zich als hoogste team voor het NK. Het E7-team met Jula Arends, Lois Hagen, Jennifer de Vries en Anna Onel kwamen met brons net een plek tekort om naar het NK te mogen.
Het D5-team met Wietske Hekstra, Christel Groothuis en Sandra Schaftenaar legde beslag op het goud en plaatste zich daarmee als tweede voor het NK. Clubgenoten Rhodé van den Brink, Britt Stoel en Michelle Klop  van Sparta D3 haalde het brons binnen en gaan met een derde plaats naar het NK.
Sparta D4 met Ranita Jansen, Lieke Schuur, Maud Kniknie en Linda Mietes sprong met een vierde plaats de beste wedstrijd van drie. In totaal leverde dat een 7e plaats op, wat niet voldoende was voor kwalificatie. Sparta  C1-team, met Dimara Keus, de tweeling Tessa en Anke Boeve en Isa Meijerink, pakten voor de derde keer goud.
Kwalificatie voor het NK was daarom geen verrassing meer voor het team. Sparta C2, met Jilde Hagen, Ide Althof en Dani Mooibroek moest nog wel even aan de bak om NK-kwalificatie af te dwingen. Een vierde plaats leverde in totaal plaats drie op precies voldoende om naar het NK te gaan.
Het NK voor Clubteams zal plaatsvinden op 14 december in het Brabantse Oss.  Heel Sparta gaat zich voorbereiden op de eindshow voor het 100-jarig jubileum op zaterdag 23 november  De A-springsters Annemijn Cornelissen (12) en Iris de Velde Harsenhorst (14) reizen komende week af naar het Bulgaarse Sofia voor hun eerste WK-Junioren.
Cookieinstellingen