Strijdlustig KC Ermelo wint eerste zaalwedstrijd

KC Ermelo heeft gewonnen van het totaal onbekende d’Ommerdieck uit Nieuwleusen. 

KC Ermelo heeft zaterdag in sporthal Calluna de eerste zaalkorfbalwedstrijd tegen het totaal onbekende d’Ommerdieck uit Nieuwleusen met 15-11 gewonnen. Na het eerste deel van de zaalcompetitie was het sinds weken weer een wedstrijd waar het om de punten ging. 
KC Ermelo miste in de beginfase enkele grote kansen. Dit gebrek aan scherpte werd meteen afgestraft door d’Ommerdieck, dat binnen 10 minuten met 0-3 voorstond.  KC Ermelo deed met 2 treffers iets terug, maar de gasten hielden de opgebouwde marge uit de eerste minuten in stand: 2-5.
De thuisploeg ging soms te gehaast of slordig op zoek naar een doelpunt, wat het spel niet ten goede kwam. De rustig gespeelde aanvallen leverden echter wel drie mooie doelpunten op, zodat de stand bij 5-5 in evenwicht was. Vlak voor rust scoorde KC Ermelo 7-6 en pakte daarmee voor het eerst een voorsprong.
De Ermelose ploeg wilde in de tweede helft de voorsprong uitbouwen, maar de gasten lieten niet over zich lopen en kwamen tot driemaal toe langszij tot de stand 9-9 bereikt werd. Na nog even tegen een achterstand aangekeken te hebben, drukte de thuisploeg in het laatste kwart van de wedstrijd door. 
De thuisploeg incasseerde nog maar 1 tegentreffer en scoorde zelf vijfmaal, waardoor de overwinning met 15-11 veilig gesteld werd. Doelpunten KC Ermelo: Tim Jonker 4,  Leo Bruining 3, Rob Bruining 2, Marcelle Bosch 2, Pauline Jonker 2, Gerrit Bruinink , Mellenie Bruining  
Komende zaterdag neemt KC Ermelo het in Kockengen op tegen ESDO. Gezien de ervaring uit het treffen met ESDO in de veldcompetitie behoort een overwinning dan zeker tot de mogelijkheden.
Cookieinstellingen