Geflatteerde nederlaag EFC’58 in polder

Foto:

EFC’58 heeft de altijd lastige uitwedstrijd tegen Zeewolde met 2-0 verloren.

Er had meer ingezeten voor de gasten, maar een gezonde dosis strijd bleek niet voldoende om de punten mee naar Ermelo te nemen. EFC moest vlak voor rust bij een 1-0 achterstand verder met 10 man, na de tweede gele kaart voor Herbert van den Ham. Diep in de tweede helft besliste Zeewolde het duel door 2-0 te scoren. 
De beginfase speelde zich vooral op het middenveld af. In de 28e minuut was EFC dichtbij de openingstreffer met een knappe kopbal van Paul van Prehn, maar keeper Edwin Duits wist de bal nog net over te tikken. Even later lag de bal aan de andere kant in het net.
Na slordig balverlies op het middenveld omspeelde de handige Denilson Ramazon EFC-doelman Lubbersen en schoot de 1-0 binnen. Vlak voor rust kreeg Herbert van den Ham zijn tweede gele kaart voor vasthouden, nadat hij eerder al was bestraft met geel, toen hij reageerde, omdat zijn tegenstander natrapte.
In de tweede helft probeerde EFC met veel inzet het ondertal te compenseren en werd bij vlagen gevaarlijk. Het geloof in een goed resultaat begon te groeien bij de bezoekers en een stuntje leek zeker mogelijk. Doelman Lubbersen hield in de 72e minuut zijn ploeg in de race met een prachtige redding. 
In de 85e minuut was Paul van Prehn dichtbij de gelijkmaker, maar hij stuitte wederom op de goed keepende Erwin Duits. In de 88e minuut besliste invaller Martijn van Heesbeen de wedstrijd door met een prachtige boogbal 2-0 voor Zeewolde te scoren.
EFC zakt naar de voorlaatste plaats met 6 punten uit 9 wedstrijden. 
Zaterdag speelt de Ermelose derdeklasser op sportpark ‘De Zanderij’ de derby tegen Elspeet, dat na het 1-1 gelijkspel thuis tegen Terschuurse Boys op de tiende plaats staat met 9 punten uit 9 duels. 
Cookieinstellingen