FC Horst verliest in hectische wedstrijd 

Foto:

FC Horst heeft de uitwedstrijd tegen FC Zutphen met 3-2 verloren.

Ondanks de nederlaag speelde FC Horst een uitstekende wedstrijd, die het voor rust al had kunnen beslissen. In een hectische tweede helft trok de thuisploeg de winst naar zich toe door driemaal te scoren uit dode spelmomenten.
De Ermelose eersteklasser speelde voor rust tactisch sterk en werd regelmatig gevaarlijk met goed uitgevoerde counters.  Grote kansen waren er voor Marcel Huisman en Aderson Lima, die bij zijn doelpoging werd gehinderd, maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen.
Enkele minuten voor het rustsignaal scoorde Marcel Huisman de dikverdiende 0-1 voor FC Horst, na een verdedigingsfout bij de thuisploeg. Na rust waren de eerste kansen ook voor FC Horst; Terence ten Brink raakte de lat en Andrews Letroit schoot in kansrijke positie de bal recht op de keeper af.
Hierna kwam FC Zutphen beter in de wedstrijd en werd vooral met hoekschoppen gevaarlijk. In de 57e minuut ging Horst-doelman Valentijn Wellenberg bij een corner in de fout en kon Sebastian van Laar gemakkelijk de   1-1 binnentikken. De verdediger van Zutphen kopte even later opnieuw uit een hoekschop ook de 2-1 binnen.
Het bleef een prachtig voetbalgevecht, waarin Aderson Lima in de 76e minuut de 2-2 gelijkmaker voor FC Horst scoorde. Enkele minuten later werd het 3-2 door een doelpunt van Cem Kôse uit een vrije trap. In de slotfase kregen de gasten nog kansen om alsnog langszij te komen, maar stonden uiteindelijk toch met lege handen.
FC Horst staat op de 7e plaats van de ranglijst met 12 punten uit 9 wedstrijden. Zaterdag komt DFS op bezoek, dat de thuiswedstrijd tegen DOS’37 verrassend met 1-2 verloor. De ploeg uit Opheusden, die vorig seizoen samen met FC Horst promoveerde naar de eerste klasse staat op de 3e plaats met 17 punten uit 9 duels.
Cookieinstellingen