Venijn zit in de staart bij FC Horst

FC Horst wint ondanks betere kansen voor tegenstander DOS’37.

FC Horst heeft de thuiswedstrijd tegen DOS’37 met 2-0 gewonnen.  Daarmee kwam de Ermelose eersteklasser goed weg, want over de gehele wedstrijd gezien waren de beste kansen voor de ploeg uit Vriezenveen. Lang leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen, maar in de extra tijd vielen twee doelpunten.
FC Horst stond de eerste 20 minuten zwaar onder druk. Het was vooral te danken aan het uitstekende keeperswerk van de weer teruggekeerde Valentijn Wellenberg en de sterk verdedigende Mathieu van Tienhoven dat de thuisploeg niet op achterstand kwam. 
Na een half uur moest Van Tienhoven geblesseerd het veld verlaten.  Beide partijen kregen kansen, maar doelpunten bleven uit. Pas in blessuretijd werd de score door FC Horst opengebroken. Een voorzet van rechts werd doorgekopt en bij de verre paal binnen gegleden door Robin van Wijnbergen.
Een minuut na de treffer moest de thuisploeg met 10 man verder na een tweede gele kaart voor Harry van Wilgenburg.  De scheidsrechter trok veel tijd bij, maar DOS’37 kon niet echt gevaarlijk meer worden. FC Horst kon zelf nog uitlopen naar 2-0 door een doelpunt van Ricardo Vliek, die na een corner de bal kon inschieten. 
FC Horst staat op de 7e plaats op de ranglijst met 12 punten uit 8 wedstrijden. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen FC Zutphen op het programma, dat met één punt meer op de vijfde plaats staat.  De Zutphenaren verloren afgelopen zaterdag thuis met 2-4 van WVF. De eerste periodetitel ging naar NSC.
De club heeft overigens bekend gemaakt dat Henk Lubbersen tot het einde van dit seizoen de nieuwe assistent-trainer is van de A-selectie van FC Horst.
Foto’s: Jan de Roo Fotografie
Cookieinstellingen