EFC´58 pakt eerste seizoenszege

Foto:

Ermelose voetbalclub wint met 1-3 van hekkensluiter SEH.

EFC´58 heeft de eerste seizoenszege pakken door de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SEH met 1-3 te winnen. Het was een echte `zes punten´- wedstrijd, want bij een nederlaag zou de Ermelose ploeg de rode lantaarn overnemen van de ploeg uit Heerde.
EFC begon vol overtuiging aan de wedstrijd en was na 5 minuten al dichtbij de openingstreffer, maar een voorzet van Fred van der Loo kon net niet worden afgerond.  Het was echter SEH, dat na 17 minuten op 1-0 kwam en zes minuten later pech had met een kopbal op de paal.
In de 34e minuut profiteerde EFC van slordig balverlies bij de thuisploeg, waardoor Eelco Daemen in stelling werd gebracht, die goed bleef kijken en de 1-1 uitstekend binnenschoof.  Vijf minuten na rust zorgde Eelco Daemen met een fraaie tweede treffer voor 1-2 na opnieuw knullig verdedigen van de thuisploeg.   
Met nog ruim een kwartier te gaan, moesten de Ermeloërs met 10 man verder, toen Vincent van der Heide na een te late sliding zijn tweede gele kaart dus rood kreeg. In de 80e minuut voorkwam EFC-keeper Alex Lubbersen met een geweldige safe een onverdiende gelijkmaker van SEH.
De gasten stonden in de slotfase onder druk en kregen veel corners tegen. Deze keer hield EFC echter wel stand en scoorde in de slotminuut zelfs de beslissende 1-3, toen Fred van Loo verwoestend uithaalde na goed voorbereidend werk van Joey Schuur. 
Cookieinstellingen