Boeiend duel tussen DVS’33-VVA eindigt onbeslist

De Ermelose hoofdklasser is in de eerste helft de betere ploeg.

DVS’33 Ermelo heeft thuis met een 1-1 gelijk gespeeld tegen VVA’71. 
De Ermelose hoofdklasser was in de eerste helft de betere ploeg, maar kwam in het tweede bedrijf enkele malen goed weg. Maurice de Ruiter stond na een kort avontuur bij eredivisionist Go Ahead Eagles uit Deventer in de basis bij DVS. 
De thuisploeg kreeg voor rust de betere kansen en opende in de 27e minuut verdiend de score. Henk Baum bereikte met een schitterende dieptepass Ali Akla, die goed doorging en de 1-0 kon binnentikken. VVA liet bij vlagen zien over een goed voetballende ploeg te beschikken zonder echt gevaarlijk te worden.
Ali El Haddadi was in de 37e minuut dichtbij de 2-0, maar speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor doelman Julius van der Linden nog net kon ingrijpen. DVS begon goed aan de tweede helft en werd direct gevaarlijk via Maurice de Ruiter, die zijn actie echter te ver doorvoerde. 
In de 50e minuut kwam VVA langszij door een schitterend doelpunt van Gerrit Bartels die uit een voorzet van Rogier Gerritsen de bal vol op de wreef nam en doelman Daan Huiskamp kansloos liet: 1-1. Het bleef een uitermate boeiend duel met kansen over en weer.
DVS had over geluk niet te klagen met doelpogingen van de gasten, waarbij de bal op de paal en de lat belandde. Aan de andere kant was Maurice de Ruiter dichtbij een treffer, maar zijn lob ging rakelings over het doel van VVA. Uiteindelijk konden beide partijen vrede hebben met het gelijke spel.
DVS blijft staan op de derde plaats van de ranglijst met 16 punten uit 8 wedstrijden. Sparta Nijkerk pakte de eerste periodetitel, dankzij een 1-2 zege bij Sportlust ’46. 
Zaterdag gaat de Ermelose ploeg op bezoek bij Huizen, dat na een 2-2 gelijkspel tegen Bennekom op de negende plaats staat met 8 punten uit 8 duels.
 Foto’s: Theo Aalten en Jan de Roo Fotografie. 
 
Cookieinstellingen