FC Horst moet op zoek naar nieuwe trainer

Foto:

Hoofdtrainer Jan van den Berg verlaat aan het einde van het seizoen FC Horst.

Eerder deze week kwamen de eerste berichten naar buiten dat de hoofdtrainer van het vlaggenschip van FC Horst er mogelijk mee zou stoppen. Vandaag bevestigt het bestuur zijn vertrek officieel.
Bestuurslid Henri Bell: “Jan van den Berg heeft aangegeven aan het einde van dit voetbalseizoen te stoppen als trainer, waarmee wij als bestuur hebben ingestemd.” 
Van den Berg kwam volgens Bell om diverse redenen tot zijn besluit. Waar hij echter niet meer over wil zeggen dan: “Het heeft alles te maken met de werkzaamheden van Jan in het dagelijkse leven.” 
Bell benadrukt dat een eventueel hoofdtrainerschap van Van den Berg bij een andere vereniging niet aan de orde is. Überhaupt weet Bell, is de kans klein dat Van den Berg het trainersvak nog voortzet. 
Het bestuur respecteert het besluit van Van den Berg, al laten de bestuursleden hem niet graag gaan. “Het is jammer omdat we hadden ingestoken op continuïteit. Aan het begin van dit voetbalseizoen hebben we het contract nog voor twee jaar verlengd, want we waren zeer tevreden met de resultaten van het afgelopen seizoen.”  
Het besluit van zijn vertrek heeft volgens Bell geen invloed op de motivatie van Van den Berg. “Jan zal volop zijn best blijven doen de doelstelling te bereiken dat FC Horst in de middenmoot van de eerste klasse blijft.”
Jan van den Berg  begon in het seizoen 2012-2013 bij de toenmalige tweedeklasser als opvolger van Henk Timmer die plotseling vertrok naar AGOVV in Apeldoorn.
Hij kreeg bij zijn aanstelling de opdracht mee om van FC Horst binnen vijf jaar een stabiele eersteklasser te maken.  Het was opzienbarend, dat in zijn eerste seizoen al een grote stap gezet kon worden, want de Horstenaren promoveerden verrassend via de nacompetitie naar de eerste klasse.
Cookieinstellingen