VSCO maatje te groot voor EFC ’58 

EFC’58 heeft in Oosterwolde de inhaalwedstrijd tegen VSCO’61 met 3-0 verloren. 

EFC’58 heeft in Oosterwolde de inhaalwedstrijd tegen VSCO’61 met 3-0 verloren. Het duel werd eerder afgelast vanwege een ongeluk. Een sterk spelende Ermelose ploeg had zichzelf de laatste twee weken tekort gedaan met een 3-3 gelijkspel thuis tegen Hattoheim en een 2-2 gelijkspel uit tegen Zwart Wit’63.
Op het prachtige sportpark De Heughte in Oosterwolde behoedde de Ermelose doelman Alex Lubbersen zijn ploeg na 8 minuten voor een achterstand. Even later werd EFC tweemaal gevaarlijk, maar schoten van Joey Schuur en Eelco Damen gingen rakelings naast. In de 37e minuut kwamen de gasten ongelukkig op achterstand.
Joey Schuur kreeg van dichtbij de bal tegen de arm, wat werd bestraft met een penalty. Bert van het Hof liet dit buitenkansje niet liggen en scoorde feilloos 1-0.  De doelpuntmaker was 4 minuten later weer succesvol door een goed opgezette VSCO-aanval doeltreffend af te ronden: 2-0. 
In de tweede helft probeerden de bezoekers iets aan de achterstand te doen, maar werden zij met name op het middenveld afgetroefd. In de 52e minuut was EFC’er Herbert van de Ham dichtbij de aansluitingstreffer, maar  de bal ging over het doel. Hierna voorkwam Alex Lubbersen enkele malen een grotere achterstand.
De EFC-doelman was echter kansloos, toen Jan van het Oever in de 70e minuut met een prachtige lob de beslissende 3-0 voor VSCO scoorde. Het was overigens geen schande voor de jonge ploeg van trainer Sander Goosensen om van deze sterke tegenstander te verliezen. 
EFC zakte op de ranglijst naar de 13e plaats met 3 punten uit 6 wedstrijden. Zaterdag speelt de Ermelose derdeklasser een thuiswedstrijd tegen Terschuurse Boys, dat vorige week zaterdag met 0-4 won bij hekkensluiter SEH en steeg naar de derde plaats met 13 punten uit 6 wedstrijden.
Cookieinstellingen