FC Horst geeft VVOG lang goed partij

 FC Horst verliest in de eerste ronde van het districtsbekertoernooi met 3-1. 

FC Horst heeft in de eerste ronde van het districtsbekertoernooi met 3-1 verloren van VVOG. 
Met ruim 800 toeschouwers werd de streekderby goed bezocht.  Beide ploegen misten een aantal belangrijke spelers. Bij de Ermelose eersteklasser stond oud-VVOG speler Rocco Keizer in de spits. 
FC Horst begon sterk aan de wedstrijd; Mathieu van Tienhoven en Ricardo Vliek zorgden in de beginfase voor het gevaar in het strafschopgebied van VVOG.  De thuisploeg kreeg langzamerhand wat meer vat op het spel van de gasten en opende in de 24e minuut de score. Tim Brockhoff profiteerde van een glijpartij in de Ermelose verdediging en schoot van zo’n 20 meter de bal in de uiterste hoek langs de verbouwereerde FC Horst doelman Gerrit Vliek. De gasten gingen vol overtuiging op jacht naar de gelijkmaker, die na een half uur ook leek te vallen. 
Rocco Keizer kopte raak uit een voorzet van Aderson Lima, maar het doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. FC Horst kwam in de 39e minuut wel langszij. Lima liet opnieuw zijn directe tegenstander de hielen zien en bereikte Keizer, die met een droge schuiver de 1-1 gelijkmaker scoorde tegen zijn oude club. De bezoekers bleven de aanval zoeken en zagen een vrije trap van Sander Staal rakelings overgaan. De eerste kans na rust was ook voor FC Horst, maar een kopbal van Rocco Keizer verdween over het doel.  Hierna nam VVOG het initiatief en kregen de gasten het steeds moeilijker.
Toch duurde het nog tot de 74e minuut voordat de thuisploeg het overwicht in de score kon uitdrukken. De Ermelose defensie verspeelde de bal simpel, waarna Menno van Elsas doelman Gerrit Vliek verraste: 2-1.  FC Horst probeerde de thuisploeg nog onder druk te zetten, maar miste stootkracht. VVOG profiteerde optimaal van de geboden ruimte en in de 83e minuut besliste invaller Nabil Essaddouqi de wedstrijd door uit een messcherpe counter 3-1  te scoren. 
Even later raakte Jan Jurriën namens de thuisploeg nog de lat, maar toen was FC Horst al knock-out.    
Cookieinstellingen