Manuela Mulder kampioen grappling 2013

Foto:

Manuela behaalde over het hele jaar de meeste punten. 

Manuela Mulder is afgelopen zaterdag Open Nederlands kampioen grappling geworden tijdens de kampioenschappen in Wijk bij Duurstede. 
Manuela heeft gedurende de drie wedstrijddagen verdeeld over het jaar de meeste punten gehaald. Dat dit een uitzonderlijke prestatie is, blijkt uit het feit dat zij met haar lichte gewicht in de open gewichtsklasse deze prestatie heeft behaald. 
Op de laatste wedstrijddag waren er nog meer successen voor Sportinstituut Ermelo. Rob Itai Reeders en Niek van ’t Slot haalden de finale in de zwaar bezette -76 klasse. 
Rob nam de eerste prijs mee naar huis en Niek werd tweede. Ruben van Schoor eindigde op de derde plaats in de -100 klasse. Onder leiding van Erik van der Wal trainen zij al jaren bij Sportinstituut Ermelo, onder andere judo, MMA en sinds kort ook kickboksen. 
Grappling is term uit de vechtsport en is een verzamelnaam voor de verschillende technieken, manoeuvres en contra-technieken die worden toegepast om een fysiek voordeel te verkrijgen ten opzichte van je de tegenstander. 
Cookieinstellingen