EFC’58 krijgt te weinig in boeiende derby

Foto:

EFC wacht na een gelijkspel nog steeds op zijn eerste zege.

EFC’58 wacht na een 2-2 gelijkspel in de derby tegen Zwart Wit’63 nog steeds op zijn eerste zege, al biedt het vertoonde spel in Harderwijk wel perspectief voor de toekomst. 
De Ermelose derdeklasser staat met 3 punten uit 5 wedstrijden op de twaalfde plaats. 
EFC speelde een uitstekende eerste helft en had bij rust al ruim afstand kunnen nemen. De gasten kregen in de 32e minuut een goedkope penalty, die door Fred van de Loo feilloos werd binnen geschoten: 0-1. Enkele minuten later kwam Zwart Wit goed weg, toen een kopbal van Eelco Daemen rakelings naast ging.
EFC ging na rust goed door en vergrootte in de 51e minuut de voorsprong. Vincent van eer Heide kopte uit een corner de bal op de lat en in de rebound schoot Joey Schuur van dichtbij de 0-2 binnen. Een minuut later leidde een verdedigingsfout bij EFC tot de aansluitende 1-2.
Weer een minuut later kwam de thuisploeg met 10 man te staan door een terechte rode kaart wegens natrappen. In de 71e minuut raakte EFC-verdediger Aart Schriever zijn tegenstander licht op de hak en gaf de scheidsrechter opnieuw gemakkelijk een penalty.Bovendien kreeg Schriever zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.
EFC-keeper Alex Lubbersen stopte de strafschop in eerste instantie, maar in de rebound was hij kansloos. Het laatste deel van de wedstrijd was ‘derby waardig’  met felle duels en supporters die fanatiek achter hun ploeg gingen staan. Uiteindelijk mocht Zwart Wit het meest tevreden zijn met het gelijkspel.
Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen VSCO’61 in Oosterwolde op het programma. De wedstrijd werd twee weken geleden afgelast vanwege een verkeersongeluk waarbij spelers van EFC betrokken waren. VSCO won afgelopen zaterdag met 1-0 van Elspeet en staat op de tiende plaats met 10 punten uit 5 duels.
Cookieinstellingen