Winnend FC Horst in de lift

Foto:

FC Horst heeft goede zaken gedaan tegen Sparta Enschede. 

FC Horst heeft goede zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede met 1-0 te winnen. De Ermelose eersteklasser stijgt naar de zevende plaats op de ranglijst met 9 punten uit 6 wedstrijden. De achterstand op koploper NSC, dat tegen DFS de eerste nederlaag leed (0-1), bedraagt slechts 4 punten.
FC Horst kwam halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong.  Marcel Huisman ging goed door en kon net voor de uitgelopen keeper van Sparta Enschede de bal breed leggen op Rocco Keizer, die gemakkelijk 1-0 kon scoren. In de tweede helft miste de thuisploeg diverse grote kansen om de score op te voeren. 
Het was steeds de snelle rechtsbuiten Aderson Lima die voor gevaar zorgde, maar een grotere Ermelose voorsprong bleef uit. De slotfase kwam de thuisploeg steeds meer onder druk te staan,  maar bleef ook gevaarlijk in de counter. De stand bleef onveranderd, waardoor de drie belangrijke punten naar FC Horst gingen.
FC Horst speelt zaterdag in de tweede ronde van de districtsbeker tegen hoofdklasser VVOG. De Harderwijkers verloren in Wezep de competitiewedstrijd tegen WHC met 2-1 en staan met 6 punten uit 6 duels op een bescheiden 11e plaats met 6 punten uit 6 duels. De wedstrijd in Harderwijk begint om 17.00 uur.  
FC Horst hervat de competitie op zaterdag 26 oktober met de uitwedstrijd tegen WVF. De Zwollenaren verloren afgelopen zaterdag verrassend met 2-3 van AVW’66 en zakten daardoor naar de vierde plaats op de ranglijst met 11 punten uit 6 wedstrijden. 
Cookieinstellingen