DVS’33 verslaat koploper DOVO

DVS’33 Ermelo wint voor de derde week op rij van een titelkandidaat.

DVS’33 Ermelo heeft voor de derde week op rij gewonnen van een titelkandidaat. 
Na overwinningen op Quick Boys en Odin’59 werd dit keer thuis met 3-2 gewonnen van koploper DOVO. De Ermelose Hoofdklasser stijgt naar de tweede plaats van de ranglijst met 15 punten uit 6 wedstrijden.
DOVO begon sterk aan de wedstrijd, maar DVS nam al snel het heft in handen en kreeg via Frank Smeding, Ali Akla en Richard Terpsta kansen om de score te openen. In de 25e minuut werd het verdiend 1-0 voor de thuisploeg door een schitterende kopbal van Edmund Mijnheer uit een corner van Roald de Vries.
DVS- doelman Daan Huiskamp voorkwam na een half uur met een uitstekende ingreep de gelijkmaker. Enkele minuten later raakte Andries Posthouwer geblesseerd en werd vervangen door Mike Ahrens. Ook in de tweede helft zette DVS veel druk en vergrootte in de 55e minuut de voorsprong.
Ali El Haddadi veroverde op rechts de bal en uit diens voorzet zorgde Okan Soykan met een geplaatst schot voor 2-0.  Invaller Henk Baum, die in het veld was gekomen voor de geblesseerde Edmund Mijnheer, kreeg in de 72e minuut op aangeven van Ali Akla een enorme kans om de wedstrijd te beslissen, maar schoot over.
Uit de tegenaanval scoorde Jeffrey Arends de aansluitende 2-1 voor de bezoekers en was de spanning volledig terug. Drie minuten later bracht Mike Ahrens de marge weer op twee treffers in Ermelo’s voordeel door na een knappe individuele actie fraai de 3-1 binnen te schieten.
DVS kreeg kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar een inzet van Ali El Haddadi ging rakelings voorlangs en Ali Akla raakte de paal. Teveel voor eigen succes gaan, kwam de thuisploeg bijna nog duur te staan, toen Jannick Cornelisz in de extra tijd 3-2 scoorde voor DOVO.
Dat het hierbij bleef, was te danken aan doelman Daan Huiskamp die met een geweldige reflex de onverdiende gelijkmaker voorkwam. Na een vrij weekend gaat DVS zaterdag 26 oktober op bezoek bij Bennekom, dat na met 1-1 gelijkspel tegen Odin’59 op de twaalfde plaats staat met 4 punten uit 6 duels.
Cookieinstellingen