Dindoa neemt twee punten mee naar huis

Foto:

Ermelose korfbalploeg wint met 9-18 ruim van Regio ‘72.

Met een klinkende 9-18 overwinning op Regio ‘72 nam Dindoa zaterdag de twee punten vanuit Vaassen mee naar huis. 
De Ermelose ploeg is gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst met 8 punten uit 6 wedstrijden. 
Er was een lange aanloop nodig om dit succes te behalen, maar toen de Dindoa-acht in de tweede helft op stoom kwam, was er geen houden meer aan. In de eerste helft leek het er nog niet op, dat Dindoa met groot verschil zou gaan winnen. 
Het was Regio ’72, dat de leiding nam, waarna Dindoa het gaatje steeds wist te dichten tot de stand 5-5 bereikt werd.  Daarna liepen de Ermelose gasten uit naar een 5-7 voorsprong, maar bij rust was de stand met 7-7 weer in evenwicht.
Regio’72 kwam in het begin van de tweede helft nog op 9-7, maar was daarna helemaal leeg gespeeld en kwam niet meer tot scoren. Dit in tegenstelling tot Dindoa, dat eerst de achterstand wegwerkte en daarna nog negenmaal wist te scoren;  eindstand 9-18. 
Doelpunten Dindoa: Anne van de Glind 4, Doortje de Leeuw 4, Jorik Velgersdijk 3, Bob van der Knaap 3, Edward Josee 2, Joost Groen, Eline Odding. 
Dindoa 2 behaalde in Barendrecht een fraaie 16-18 overwinning op Vitesse 2.  
Dindoa A1 verloor in Nijeveen met 9-12 van Dos ’46 A1. 
Zaterdag speelt Dindoa thuis tegen  NKC ’51 uit Nijverdal, dat met drie punten uit zes de laatste plaats van de ranglijst bezet. Hoewel de nieuwe accommodatie nog niet volledig is ingericht, kan al wel gebruik gemaakt worden van de nieuwe kleedkamers.
Cookieinstellingen