FC Horst knokt zich in ondertal naar gelijkspel

Foto:

FC Horst heeft in Westervoort met  3-3 gelijkgespeeld tegen AVW’66.

In een turbulente wedsrtijd opende Marcel Huisman in de 32e minuut de score voor de Ermelose gasten na uitstekend voorbereidend werk van Aderson Lima, die zijn directe tegenstander regelmatig te snel af was.
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor FC Horst, totdat Terence ten Brink in de 35e minuut met rood kon vertrekken wegens natrappen. De dader voerde later ter verdediging aan, dat eerst een speler van AVW op zijn hoofd was gaan staan.  
Vijf minuten na het incident profiteerde de thuisploeg al van de numerieke meerderheid.  Uit een corner scoorde Ronald Eitens de 1-1 gelijkmaker.  De tweede helft was slechts enkele minuten oud, toen AVW op 2-1 kwam door een doelpunt van Roy Bouwman.
In de 56e minuut kwam FC Horst op 2-2 door een benutte penalty van aanvoerder Mathieu van Tienhoven.  Ook hierna kregen de gasten mogelijkheden,  maar de vaak ongrijpbare Aderson Lima faalde in de afwerking.  In de 64e minuut scoorde Daan Boonman 3-2 voor AVW en zag het er slecht uit voor de gasten. 
De thuisploeg miste vervolgens riante kansen om de wedstrijd definitief te beslissen.  In de slotfase toonde FC Horst karakter en in 87e minuut stond Marcel Huisman met een knappe actie aan de basis van de verdiende 3-3. Op het juiste moment tikte hij de bal door naar Robin van Wijnbergen, die van dichtbij de keeper passeerde.
FC Horst bezet nu de negende plaats van de ranglijst met 6 punten uit 5 wedstrijden, evenveel als Sparta E, dat zaterdag 12 oktober op bezoek komt in Ermelo. De ploeg uit Enschede won afgelopen zaterdag met 3-2 van DOS Kampen.  
Cookieinstellingen