Start seizoen van ATB Tochten

Foto:

Veluwse Wielervereniging houdt zaterdag 12 oktober de eerste. 

De Veluwse Wielervereniging (VWV) houdt op zaterdag 12 oktober de eerste van haar drie Ermelose ATB Tochten. 
De VWV is er ook dit jaar in geslaagd routes uit te zetten over terreinen die voorheen niet toegankelijk waren. Dit dankzij de goede samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Geldersch Landschap en de gemeente Ermelo. 
Bij de tochten is er nu keuze uit vier afstanden; 25, 35,45 en 55 kilometer. 
De 25 km route is ideaal om kennis te maken met het ATB’en. Veel glooiende paden, maar zeker ook de nodige single tracks en een enkel venijnig klimmetje. 
Bij de 35 km route kom je alle aspecten van het Veluwse landschap rondom Ermelo tegen. Dit alles inclusief enkele korte, maar stevige hellingen. 
De langere afstanden van 45 en 55 km hebben al het goede van de beide kortere afstanden met als klap op de vuurpijl een extra aantal klimmen. Een ware uitdaging voor de liefhebbers en volhouders. 
Op zaterdag 12 oktober is er nog een extra afstand, de 90 kilometer: ‘Veluws Taaiste’, een echte ATB marathon. De starttijd voor deze afstand is tussen 8.00 en 9.00 uur. 
De kosten zijn voor NTFU leden 10 euro en voor niet-NTFU leden 12 euro. 
De met linten duidelijk gemarkeerde routes zullen de gehele dag bewaakt worden. Veel aandacht is er ook weer besteed aan de veiligheid van de deelnemers. Onderweg treft men twee verzorgingsposten aan waar de deelnemers worden voorzien van de nodige versnaperingen. 
Zowel bij de start als op de route is een reparatiepost aanwezig, de technische ondersteuning wordt verzorgd door plaatselijke Tweewielerbedrijven. Na afloop is er behalve een kleed- en douchegelegenheid, ook de mogelijkheid om uw fiets schoon te laten spuiten. Start- en finishplaats is het clubhuis De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66. 
Starttijd voor de vier afstanden tussen 9.00  en 10.30 uur. Deelname kost  €. 5,00 en NTFU leden betalen slechts  €. 4,00. Jeugd tot en met 16 jaar rijdt zelfs gratis mee. 
De tweede en derde Ermelose ATB Tochten worden verreden op zaterdag 9 november en 7 december. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met wintercommissie@vwv-ermelo.nl. of via de website van de VWV: www.vwv-ermelo.nl
Cookieinstellingen