Proeverij De Ontmoeting Ermelo sluit jubileum-feestweek swingend af

Na een enerverende feestweek met allerlei leuke activiteiten en spraakmakende activiteiten heeft Proeverij De Ontmoeting de festiviteiten rond het 10-jarig bestaan vanavond, zaterdag 31 oktober, afgesloten met een swingend live-optreden van Speelman en Speelman.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

“Het is goed om hier te zijn”, trapten de gebroeders Speelman de walking dinner toepasselijk af. Hun muziek werkte zo aanstekelijk dat sommige gasten en client-medewerkers snel een hapje naar binnen werkten om mee te swingen met Daan en Joost.

Waar het publiek de afgelopen week was uitgenodigd om het jubileum te vieren, was de receptie vanavond voor ruim 150 man aan betrokken mensen die de afgelopen tien jaar veel betekend hebben voor de sociale onderneming aan de Stationsstraat 133 die mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft hun talenten te ontwikkelen zodat ze beter integreren in de samenleving.

De sfeer was bijna euforisch te noemen zo blij is men met het succes dat De Ontmoeting boekt. Jan Schuurman, voorzitter van het bestuur van stichting de Ontmoeting, illustreerde in zijn toespraak: “Proeverij De Ontmoeting is één van de succesvolle initiatieven waar blijkt dat zorg en commercie heel goed samenwerken. Wat alles te maken heeft in het geloof van de mogelijkheden van je cliënt-medewerkers.”

Burgemeester André Baars onderstreepte de woorden van Schuurman: “Destijds was het initiatief zijn tijd 10 jaar vooruit. Tegenwoordig zou ik het beschrijven als de puurste vorm van participatie, ofwel; uit mensen halen wat er in zit.” Efred Bos van ’s Heeren Loo zette alle  client-medewerkers in het zonnetje door ze persoonlijk een jubileumsjerp om te hangen.

Bedrijfsleider/chef-kok Daniel Kos gebruikte zijn spreektijd van 5 minuten, -de bel was onverbiddelijk-, om het bestuur van stichting de Ontmoeting te bedanken. “Zonder hun inzet was Proeverij De Ontmoeting niet mogelijk geweest. Het bestuur bestaat uit Jan Schuurman, Wouter de Vries, Roland Stavorinus, Kees van den Berg,Guido van den Berg en Dini van Bruxvoort.

De jarige Ontmoeting trakteerde niet alleen op een feestavond maar gaf bovendien een cadeau weg, een heel kostbaar cadeau. Aan de genodigden was namelijk gevraagd geld te storten in plaats van cadeautjes te geven. Het totaalbedrag van maar liefst 17.600 euro is bestemd voor het Phurulenke Disabled Project. Met behulp van dit project wordt hard gewerkt aan het realiseren van een gebouw met voorzieningen voor dagopvang en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking in de omgeving van Mashishimale in Zuid-Afrika.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen