Proeverij De Ontmoeting Ermelo gaat voor goud!

Proeverij De Ontmoeting aan de Stationsstraat 133 bestaat 10 jaar en maakt zich op voor het jubileumfeest in de laatste week van oktober. Ermelo.nieuws.qz0.nl gunt u met een reeks verhalen de komende weken een blik achter de schermen. Onder het pseudoniem Bon deelt een medewerker haar ervaringen.

Het is niet alles goud dat er blinkt!

Nee, het kan ook een muntje van 20 eurocent zijn. Voor ons als personeel is het goud als een gast ons een compliment geeft en/of wat in het varken bij de kassa deponeert. Met de inhoud van het varken gaan wij daagjes uit. Dit is een hele rare zin als je hem letterlijk zou nemen.

Maar, alle gekheid op een stokje -ook een gekke zin als je hem letterlijk zou nemen-; het is heerlijk als onze gasten hun waardering uitspreken over medewerkers met een beperking, de sfeer, de pannenkoeken en zo voort. Gasten zeggen ook vaak tegen mij, als ik bij de kassa sta: ‘Een heel fijn weekend’. Als ik een uurtje op mijn plek blijf, dan zou ik dus een mega- super- weekend moeten krijgen indien al deze wensen uitkomen. Het is in ieder geval heel hartelijk en belangrijk om even bij stil te staan. Ik zal zelf ook niet snel zeggen ‘Goedemorgen’ als het vijf voor twaalf is. Nee, ik gun mijn gasten dan een goedemiddag, dat is een veel langer stuk.

Mijn Kerstfeest zal ook mega- super zijn als alle wensen uitkomen, want eind december zeggen alle gasten na het afrekenen: ‘Hele fijne Kerstdagen’. Het Nieuwe Jaar? Ik zie er al naar uit want mij wordt dan natuurlijk een gezond en gezegend 2016 toegewenst en ‘De Beste Wensen’ door een paar honderd gasten. Het is sneu voor hun intimi want die krijgen dan natuurlijk de op een na beste wensen toegekend, aangezien de beste al in mijn bezit zijn.

Stel je voor dat men zegt: ‘Ik wens je een rotweekend, een onprettige Kerst en een Niet Voorspoedig 2016.’ Niemand heeft mij dat ooit toegewenst, gelukkig maar.

Tegen onze gasten heb ik ook nooit gezegd: ‘Eet onsmakelijk’, terwijl ik een gerecht serveer en ‘Dat het u maar slecht moge bekomen’. ‘Verzadigt en verkwikt en voor in onze spoelkeuken zeer geschikt!’ Stel je voor! Wat zijn woorden toch eigenlijk belangrijk en daarom sluit ik af met: ‘Een hele goede week toegewenst!’

Bon

Banner Proeverij De Ontmoeting2

 

Reacties

Cookieinstellingen