In Proeverij De Ontmoeting Ermelo komen gasten tot rust

Proeverij De Ontmoeting aan de Stationsstraat 133 bestaat 10 jaar en maakt zich op voor het jubileumfeest in de laatste week van oktober. Ermelo.nieuws.qz0.nl gunt u met een reeks verhalen de komende weken een blik achter de schermen. Onder het pseudoniem Bon deelt een medewerker haar ervaringen. 

Proeverij De Ontmoeting heeft heel veel vaste gasten. “Hier kom ik tot rust”, is een door mij regelmatig gehoorde opmerking.

Tja, de geur van vers gemalen koffie, de vrolijke kleuren in de zaak, ons personeel… dat doet mensen vaak glimlachen en ontspannen. Vaste gasten weten waar ze de krant – zo ongeveer – kunnen vinden, op tafel 9, meestal. Anders op de theekar, in het krantenrek of Jan Pittige Cappuccino heeft hem in bezit. De echte achternaam van deze vaste gast Jan weten we niet. Maar dat hij al jaren een pittige cappuccino wil is ons bekend.

Ik weet ook dat het baasje van Sam – klein en dik, het hondje bedoel ik – graag een cappuccino wil en die andere meneer noemen we Meneer Koffie Verkeerd. We hebben ook nog een Mevrouw Twee Kannetjes Melk en een Mevrouw Cappuccino Met Glas Water.

Misschien vindt u dit behoorlijk onpersoonlijk. Zo kan het overkomen. Maar in het ziekenhuis waar ik vroeger werkte ging het precies zo; die galblaas van kamer 7 en die blinde darm op nummer 14. Nou, dan word ik toch liever naar zo’n bakje troost vernoemd in plaats van naar een lichaamsdeel waar nog iets aan mankeert ook!

Ik vraag me af of de gasten mijn naam kennen, vast niet. Dat hoeft ook niet. Misschien zeggen ze we: Die grijze met die bril, Die krullenkop of Die kale! Het maakt mij niet uit. Ik weet dat we het goed met elkaar hebben. En daar gaat het om…

Bon

Banner Proeverij De Ontmoeting 1

 

 

Reacties

Cookieinstellingen