Ondanks wisselvallig weer bakt Molendag Ermelo ze lekker bruin

Een Molendag georganiseerd door Molen de Koe heeft iets magisch. Want ondanks het wisselvallige weer was de feestdag vandaag, zaterdag 14 mei, een doorslaand succes.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Natuurlijk zocht het publiek een droog onderkomen wanneer een stortbui zich aankondigde. Maar even zo vrolijk was het bij de vele droge en soms zonnige perioden razend druk op het Molenaarsplein. Wat alles te maken heeft met de vrijwilligers die zich niet uit het veld lieten slaan door de vertoornde weergoden. Gijs Wassink onder meer, die de terrastafeltjes en stoelen bij de hamburger- beenhamkraam voor de zoveelste keer droogmaakte. Onverminderd enthousiast nodigde hij het passerende publiek uit: “Het is hier heerlijk meneer en mevrouw, u kunt gaan zitten, de boel is weer droog. Wat een echtpaar zich geen twee keer liet zeggen. Binnen een paar minuten zaten ze prinsheerlijk in het zonnetje te genieten van een broodje hamburger en beenham.

Ook de pannenkoeken werden met veel enthousiasme gebakken en vervolgens verorberd door liefhebbers, net als de oliebollen, koeken en poffertjes. Ondertussen genoot men van EigenWijs, een koor van vrouwen die met een uiteenlopend repertoire al jaren aan de weg timmert. “Voor die oude dingen zien ze er nog best lekker uit”, verlekkerde een heer uit het publiek zich. Hij mocht dit zeggen, want als echtgenoot van de dirigente kunnen ze dat van hem hebben.

Verder maakte boer Piet weer furore met zijn boerderijdieren. Geïnteresseerden in de broodbakkunst konden aan de overkant van het Molenaarsplein terecht, bij Café de Molenaer. Eigenaar Marco van Dijk stelde namelijk graag zijn café ter beschikking aan een workshop brood bakken.

Reacties

Cookieinstellingen