7e MolenTourTocht Ermelo 2016 wordt toprit

Foto: Grietje-Akke de Haas

Nog meer dan de voorgaande zes edities, wordt de MolenTourTocht (MTT) die zaterdag 28 mei wordt verreden, een toprit. Frans Callenbach en Harry Boonstra is het namelijk wéér gelukt een schitterende tocht uit te stippelen in de omgeving met een lengte van ongeveer 130 kilometer.

Oren naar de MTT? Schrijf je dan nu in via deze LINK. De organisatoren verzekeren deelnemers een dag vol vermaak, waarbij de prachtigste plekjes worden aangedaan, waarvan je het bestaan niet wist. Mét culinaire tussenstops bovendien. De lunch wordt zelfs geserveerd in een heuse kasteeltuin wat synoniem staat voor een vleugje romantiek tijdens de zevende MTT. Bovendien maakt het wedstrijdelement de tourtocht extra avontuurlijk, want de equipes rijden de route volgens het ‘bolletje-pijltje’ systeem. Waarbij uiteenlopende vragen een ware uitdaging zijn voor voertuig en bestuurder.

Eigenlijk is de inmiddels befaamde tourtocht een avontuur voor jong en oud, vindt de organisatie. Een gezellig hoogtepunt voor het hele gezin kan het zelfs zijn. Als de deelnemers maar in het bezit zijn van een bijzondere auto. Dat varieert van klassieke automobielen tot cabrio’s, Lamborghini’s tot Porche’s, lelijk eendjes (Citroen 2CV) tot rugzakjes (Fiat 500), tractors tot legerjeeps.

Vandaag, vrijdag 13 mei, kwamen de twee jonge moeders Margriet Smits en Lisa Klappe een kijkje nemen bij de signaalrode Mercedes Pagode uit 1963 van Heimen van Diest. Aan de reacties van hun twee koters van nog geen jaar oud; Jah-Mayra en Kikey, kon je opmaken dat ze zich over zoveel jaar wel zien rijden in zo’n mooi bolide. De twee dames zelf verplaatsen zich op de fiets, hoewel ze de auto erg mooi vonden. Ze zeiden de MTT wel een prachtig initiatief te vinden. Om de mooie tourtocht, maar helemaal omdat de opbrengst Molen de Koe, Ermelo’s trots, draaiende houdt.

Wie niet kan deelnemen maar wel erg benieuwd is naar de prachtige auto’s is 28 mei vanaf ongeveer 9.30 uur welkom op ’t Weitje, waar de deelnemers arriveren om hun inschrijfpapieren op te halen. De eerste deelnemer vertrekt om 10.45 uur. De finish op ’t Weitje is ’s middags vanaf een uur of half vijf, opnieuw een mooi moment voor het publiek om de de auto’s te bewonderen. De MTT is daarnaast een echt Ermelo’s event van, want de afsluiter met culinaire hoogstandjes vindt dit jaar plaats bij de Dorpskamer.

  • De MolenTourTocht wordt georganiseerd door Molenstichting De Koe. Molen De Koe zal deze dag voor de deelnemers en gasten in bedrijf zijn en is voor de start en na de finish gratis te bezichtigen (gidsen aanwezig).

Banner MTT

 

 

Reacties

Cookieinstellingen