Boekenbeurs Ermelosche Boeldag verdient 4500 euro voor goede doelen

De driedaagse boekenbeurs die de Ermelosche Boeldag de afgelopen dagen hield heeft 4500 euro opgebracht voor de gezamenlijke kerken en goede doelen als de Voedselbanken in de omgeving, Noodfonds vluchtelingen Ermelo, het Willem Holtrop Hospice én de monniken op Schiermonnikoog.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Het gaat om een vrij secure schatting rekenden Dick Hoogenboom en Piet Veulings van het Boeldagcomité gisteren, woensdag 30 december, uit. Want de boekenbeurs wordt geprolongeerd in het nieuwe jaar op maandag 4 januari en dinsdag 5 januari van 10.00-16.00 uur. Deze twee dagen gaan de overgebleven boeken voor 10 euro per bananendoos de deur uit.

Er vallen nog mooie, boeiende en interessante boeken te scoren. Van romans, geschiedenis- , natuur-, kinder- en kunstboeken tot literatuur.  Maar ook op het gebied van theologie en kerkhistorie zitten er nog veel juweeltjes tussen. Daar kon Mees te Velde die gisteren poolshoogte kwam nemen over meepraten. Door zijn toedoen is het aanbod van boeken op met name het gebied van theologie deze editie van de boekenbeurs zo ongekend groot.

Te Velde heeft namelijk gewerkt aan de Theologische Universiteit in Kampen als hoogleraar en rector.  Afgelopen zomer ging hij met emeritaat en besloot ‘opruiming’ te houden van zijn omvangrijke collectie van wel meer dan 12.000 boeken op het gebied van theologie. “Nu ik geen predikant meer ben is de liefde voor veel boeken een beetje afgekoeld. Maar”, lacht hij, “Ik houd ik nog steeds 60 strekkende meter aan boeken over.” In het Boeldagcomité vond hij een gretige afnemer voor zijn boeken omdat uitgeverij Wever van Wijnen uit Franeker dit jaar afhaakte als leverancier voor de boekenbeurs. Bovendien vond Te Velde veel mensen die betrokken zijn de Theologische Universiteit bereid boeken beschikbaar te stellen voor goede doelen.

Van de opbrengst is 3375 euro bestemd voor de gezamenlijke kerken in Ermelo en goede doelen als de Voedselbanken in de omgeving, Noodfonds vluchtelingen Ermelo en het Willem Holtrop Hospice. Het overige gedeelte van 1125 euro gaat naar een groep monniken die een klooster op Schiermonnikoog willen realiseren. Voor alle informatie: kloosterschiermonnikoog.nl

Alle boeken die 4 en 5 januari niet over de toonbank gaan ontfermt Teus Timmer zich over om te slijten aan een opkoper van boeken. De opbrengst wordt besteed aan het goede doel. Timmer is één van de 4 begeleiders van de groep van 14 jongeren uit de Immanuelkerk en de Maranathakerk die volgend jaar zomer, van 9 tot 28 juli 2016, voor een werkvakantie naar Oeganda vertrekken.

Reacties

Cookieinstellingen