Bomvolle Immanuelkerk Ermelo rockt de pan uit met Top2000Kerkdienst

Bezoekers werden gisteravond, 27 december, in de Immanuelkerk niet verwelkomd met kerkorgelklanken, maar met de opzwepende muziek van Pinball Wizard uit de legendarische rockopera Tommy van de Britse rockband The Who. 

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Het betrof dan ook een bijzondere kerkdienst; namelijk de Top2000Kerkdienst waarbij de vele hits de inspiratie vormden voor de muziek én de Schriftlezing. Tot groot genoegen van een afgeladen kerk aan bezoekers van jong tot bejaard.  Want het was meer dan verrassend hoe de predikanten Sjaak Teuwissen en Irma Jansen de Christelijke boodschap wisten te verweven in hun mini-preken, ondersteund door tienerkoor Trust en hun band. Of zoals Teuwissen illustreerde: “De hoogte- en dieptepunten in ons leven krijgen een plek in muziek gecombineerd met elementen uit de Christelijke eredienst, waarbij we God hopen te ontmoeten.” De predikanten zelf rockten en zongen er ook op los. Zo debuteerde Teuwissen als stand-in van Marco Borsato en trakteerde samen met het tienerkoor het publiek op een swingend optreden.

De samenstelling van de muzieklijst was het resultaat van een stemronde. Stemmers vertelden waarom een bepaalde hit hun favoriet is. Zo lichtte een man toe waarom de U2-klassieker I Still Haven’t Found What I’m Looking For in de loop van de jaren zijn lijflied is geworden. “Ik begon in die tijd ernaar te verlangen om God te ervaren, vrede en liefde. Met geloven en bidden vond ik Hem, maar raakte Hem ook weer kwijt, vond Hem weer en raakte Hem kwijt. Het geloof heb ik nog steeds niet in mijn zak, maar ik ben ervan overtuigd dat God óns vindt.”

Predikant Irma Jansen maakte een bruggetje tussen de blijde boodschap van het kerstverhaal en Stairway to Heaven van Led Zeppelin. “Met de geboorte van Jezus Christus heeft God een Stairway to Earth gemaakt”, sprak zij onder meer veelzeggend. Ook Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij werd indrukwekkend vertolkt door het Tienerkoor. “Voor mij”, vertelde een vrouw die een moeilijke periode doormaakt, “illustreert dit lied mensen die bij elkaar schuilen als het moeilijk wordt.”

De bijzondere kerkdienst werd afgesloten met een drukbezochte Top2000 Afterparty. Om na te genieten van de kerkdienst en met elkaar van gedachten te wisselen over hoe liefdevol, troostrijk en hoopgevend ze de kerkdienst hadden ervaren.

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen