Kerkjeugd viert kerst in Café De Molenaer Ermelo

Op niet alledaagse wijze vierde de kerkjeugd gisteravond 21 december kerst in Café De Molenaer, op uitnodiging van het Missionair Platform van de Hervormde Gemeente van Ermelo. Een uiterst geslaagd initiatief zo bewees de ongedwongen sfeer.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Want het kerstcafé werd druk bezocht, het was erg gezellig, er speelde sfeervolle live-muziek, kunstenaars maakten krijtbordkunst, predikant Sjaak Teuwissen vertelde het kerstverhaal, de kennis van kerst werd getest met een quiz, én de geboorte van Jezus Christus gevierd met beschuit met muisjes. Verrassend was daarnaast het veelvoud van jongeren dat doorgaans niet aan kerkbezoek doet. Bovendien pikten willekeurige bezoekers iets van het kerstcafé-sfeertje mee. Per slot van rekening was iedere 18-plusser welkom.

Terwijl ze een kerstgroet op het speciaal daarvoor bestemde bierviltje schreven, genoten Peter de Vries van het Missionair Platform en jeugdouderling Robert Mazier, van het gezellige geroezemoes om zich heen. Met de campagne KerstinErmelo willen ze naar buiten toe het nadenken over geloven prikkelen met meerdere activiteiten. “Dat hoeft niet alleen op zondag in de kerk, maar kan ook net zo goed met een feestje in de kroeg.”

  • Het Missionair Platform wil alle Ermeloërs uitnodigen om het kerstfeest voluit mee te vieren. Zie voor alle informatie en evenementen: kerstinermelo.nl

 

 

Reacties

Cookieinstellingen